Foredrag | Debat | Koncert

En sund følelse af sammenhæng

Samtale FOF Kolding-Vejen

En sund førelse af sammenhæng i livet.

En sund følelse af sammenhæng i livet virker. Man kan godt være syg og sund på samme tid. 

Sundhed kan defineres som livsmod og evnen til at kunne håndtere sit eget liv, og den indstilling kan man godt have, selv om man er diabetiker, sidder i kørestol eller har pacemaker. Helbred er hvordan man har det, sundhed er hvordan man tager det. Jeg vil i mit oplæg tage udgangspunkt i Aaron Antonovskys teori om oplevelse af sammenhæng.

Når vi er i balance kan vi se mening med det, vi gør, begribe situationen og håndtere den efter vores bedste evner. Jeg vil komme med konkrete eksempler på, hvordan vi kan lykkes med det, uanset om vi er professionelle, frivillige eller private mennesker.

Når vi tænker sundhedsfremme - som retter sig mod det, vi kan, frem for det, vi ikke er gode til - er vi proaktive, trygge og glade. Dette kommer altså an på, hvordan vi tager det og ikke nødvendigvis hvordan vi har det.

I mit oplæg lægger jeg op til, at man finder ud af følgende:
Hvad kan man selv gøre for sin sundhed?
Hvordan påvirker vores mentale tilstand vores fysiske sundhed?
Hvad skal der til for at vi kommer i balance?
Hvordan påvirker vores omgivelser os?

Det, der kendetegner mine oplæg om sundhedsfremme er, at det faktisk ikke er mig der kommer med svarene. Det er kursisterne selv. Og tro mig, det virker.

Humlen er, at vi er eksperter i vores liv. Ingen ved bedre end os selv, hvordan vi har det. Hvorfor så ikke tage eksperten med på råd? Det gør jeg.