Foredrag | Debat | Koncert

Tom Buk-Swienty om Karen Blixen

Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

Tom Buk-Swienty fortæller...

Med sin selvbiografiske roman Den afrikanske farm fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya, slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm Out of Africa (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika?
Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien.

Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog.
Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne. 

 

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
192001
tor 07-11-19 19:00
Kolding
Tom Buk-Swienty
2 lekt.
Kr. 150