Fredagshøjskolen

Fredagshøjskolen   -   efterår 2018

7 foredrag og 1 udflugt

8 dejlige dage fra 21. september til 30. novemberj 2018

I prisen er frokost med en vand/øl samt entré til Tivoli på udflugten til Christiansborg inkluderet. 

Program for Fredagshøjskolen efteråret 2018

21. september             Christina Abildgaard – pædagog, familievejleder og Marte Meo supervisor
Styrk dit barnebarns selvværd.

Nogle ting gøres lidt anderledes, når vi taler børneopdragelse, end da du selv var forælder til småbørn. Familievejleder Christina Abildgaard giver tips og tricks til hvad du kan gøre og sige, når du er sammen med din familie så I får end nu mere kvalitetstid sammen. 

Du får bl.a. svar på:  Hvorfor er selvværdet så vigtigt?  Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid? Hvordan støtter du bedst dit barnebarn - og dit barn i forhold til opdragelsen?

28. september        Sylvia Knudsen 
Oktoberfest – fra bryllupsfest til verdens største folkefest

Hver år kommer mere end 6 millioner mennesker fra hele verden til Oktoberfest i München - som begynder omkring dette tidspunkt i september.  Måske så du med, da STØRST med Peter Ingemann besøgte festen. 

Hør en "indfødt" fortælle om historien, baggrund og traditionerne - ikke mindst den Bayerische mad, saltkringle og fadøl. Ein Prosit der Gemütlichkeit...

5. oktober            Anders Kinch-Jensen – fhv kanalchef på DR P1, nu skoleleder for FOF Odense
Jeg så to harer komme

Underholdende, musikalsk og involverende foredrag om historiefortælling og vidensformidling - med udgangspunkt i børnerim, vittigheder, sange, aktuelle nyhedshistorier og dagligdagens fortællinger. Vi bevæger os historisk fra lejrbål og røgsignaler til journalistik og sociale medier. Foredragets røde tråd er en børnesang, der udsættes for nye og gamle fortælleformer i løbende dialog med deltagerne. Efter dette foredrag kan du ikke høre en historie uden at pille i den….

26. oktober     Klaus Ebbesen, Dr. phil. 
Jelling – Danmarks dåbsattest

I foredraget gennemgås de enkelte dele af UNESCO-monumentet i Jelling og deres historie fortælles. Samtidig bindes en sløjfe om kristendommens indførelse i Danmark og det hele sættes ind i den tidlige danmarkshistorie; navnlig Harald Blåtands tid. Klaus Ebbesen har netop udgivet en ny bog om Jelling

2. november        Charlotte Cocco Johannsen
Kærlighedssprog

Kærlighedssprog handler om, hvordan vi giver og modtager kærlighed. Da vi har forskellige måder at vise og forstå kærlighed på, kan denne forskellighed være årsag til mange af de misforståelser og konflikter, som vi oplever i vores relationer. 

Du vil med dette foredrag blive klogere på dit eget kærlighedssprog, din partners, dine børns/børnebørns, dine forældres…. og dermed få indsigt og redskaber til at skabe kærligere relationer i DIT liv. Foredragsholderen kommer med hverdagseksempler, som alle kan relatere til og du får mulighed for at få en større bevidsthed om dit eget kærlighedssprog. 
Denne indsigt vil gøre dine relationer mere kærlige, forstående og fantastiske!

9. november                 Gunnar Hattesen
Muntre anekdoter fra Kongeåen til Ejderen

Der bliver gode muligheder for at få de store smil frem, når redaktøren af det Sønderjyske satirehæfte, Æ Rummelpot, Gunnar Hattesen fortæller muntre anekdoter og historier på kryds og tværs fra Kongeåen til Ejderen. 

16. november         Henning Frandsen, historiker fra Aarhus Universitet og journalist ved Jysk Fynske Medier
Den nye, kristne familiejul og den gamle, hedenske jul

Fortællingen om den danske jul og dens mange traditioner. 
Risikerede man på noget tidspunkt dødsstraf ved at holde julestue i Danmark? 
Var grønlangkål og skinke i flere århundreder den foretrukne julespise hos bondebefolkningen? 
Var det virkelig et fynsk bryggeri, som introducerede julebryggen på julefrokostbordet? 
Er vores mest elskede julesang ”Højt for træets grønne top” i virkeligheden en lejlighedssang tilsat krigspropaganda? 
Er den trinde julemand med det hvide skæg en figur, som Coca Cola stod bag? 
Så den første danske julenisse dagens lys i Rom? 
Svarene på disse - og mange andre spørgsmål fås i dette foredrag. 

30. november
Heldagstur til Christiansborg

Vi kører fra KUC kl. 08.00 til Christiansborg, hvor vi spiser frokost i Snapstinget kl. 12, når vi er kommet igennem sikkerheds tjek. 

Efter frokost er der rundvisning på Christiansborg inden justitsminister Søren Pape Poulsen inviterer os ind i Landstingssalen og fortæller os om den aktuelle, politiske situation på Borgen og svarer på evt. spørgsmål. 

Bussen kører os derefter til Tivoli, som i 2018 har 175 års jubilæum og gør ekstra meget ud af at præsentere sig fra sin pæneste side. Der bliver god tid til at nyde den smukt julepyntede have og evt. spise, inden vi kører tilbage til Kolding. 

Du kan vælge at gå fra Christiansborg til Tivoli og lægge ruten via strøget, der også er flot julepyntet. Bare du er ved bussen, når vi kører hjemad.
Vi kører fra København, så vi kan være i Kolding mellem kl. 22 og 23. Endelig afgangstid fra København, når vi kender vejr- og vejforhold.

Incl i prisen er morgenkaffe og rundstykker i bussen, frokost i Snapstinget med 1 øl eller vand – samt entré til Tivoli.
Bemærk: begrænset deltagerantal. Kun de første 100 tilmeldte kan deltage på Christiansborg. 

 

Der tages forbehold for ændringer i Fredagshøjskolens program.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
182030
fre 21-09-18 10:00
Kolding
          
          
Kr. 1095