Handicap undervisning

Særligt tilrettelagte hold

Yin Yoga   Hensyntagende

Yin Yoga giver en øget blødgørelse af bindevævet og derved begynder kroppen af sig selv at komme i en sund tilstand. 

Yin Yoga er i virkeligheden mindfulness, som opnås under øvelserne med dybe stræk og roligt åndedræt. 

Alle kan være med.

For deltagelse afkræves en tro og loveerklæring fra den enkelte deltager.

Husk skemaet skal sendes til FOF Kolding sammen med tilmeldingen.

Tro og love erklæring - handicaperklæring


Hvad er Yin Yoga?

Yin Yoga – balance, energi, smidighed og velvære.

Yin Yoga er på en gang en ny og en oprindelig form for yoga.
Ny, fordi den konkret er udviklet af Paul Grilley indenfor de seneste årtier.  Oprindelig, fordi man traditionelt i yoga har holdt yogastillingerne længere og inddraget åndedræts-teknikker og meditation i højere grad, end det er tilfældet i de fleste yogaklasser i dag.

Yin og Yang er betegnelser som de fleste kender, for alle de modsætninger, som vi balancerer imellem livet igennem. Intet er udelukkende yin eller udelukkende yang – ligesom man f.eks. ikke kan sige, at noget er udelukkende varmt eller udelukkende koldt. Der er noget yin og noget yang i alting. Kunsten er at opretholde en balance imellem dem. Hvis der kommer for stor ubalance er prisen høj: Fra dårligt humør, manglende energi og lavt immunforsvar, til stress, depression og alvorlige sygdomme. De fleste af os har en hverdag, der er meget præget af Yang; effektiv, udadvendt og præstations-fokuseret. Yin Yoga kan derfor være en kærkommen mulighed for at få bedre balance og dermed mere energi og velvære.

Yin Yoga kan, mens man udfører det, give en følelse af sårbarhed og skrøbelighed og efter træningen en større følelse af styrke. Modsat yang træning, hvor man under træningen kan have en følelse af styrke og dagen efter en øm og skrøbelig krop.

En anden stor fordel ved Yin Yogas stræk af bindevævet er, at meridianerne ifølge teorien bag er placeret netop her. Meridianer er, ifølge Østens krops-syn, de energibaner, hvor igennem vores livs-energi flyder (dette er baggrunden for bla akupunktur og zoneterapi). Blokeringer i disse energi-baner resulterer ifølge dette syn i sygdomme og ubalancer i kroppen. Når vi strækker bindevævet med Yin Yoga, afhjælper vi eventuelle blokeringer og bliver dermed sundere og får større energi og velvære.