Hold i Vejen, Rødding, Brørup

Fermentering

Fermentering

Ordet fermentering betyder ”at gære”.

På holdet skal det mest handle om fermentering af grøntsager og frugter med mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier sænker pH-værdien og gør grøntsagerne sure, så sygdomsfremkaldende bakterier ikke kan vokse der. 

Fermenteringskunsten er blevet brugt og udviklet af omtrent alle kulturer i hele verden for at forlænge madens holdbarhed og samtidig tilføje flere smagsnuancer. Det virker stadigvæk, som konserveringsmetode, men på holdet vil vi blive klogere på det sundhedsmæssige aspekt. 

Holdet er for dig som er nysgerrig på fermentering og gerne vil i gang, hjemme i dit eget køkken. 

På holdet får du historien om fermenteringen og masser af viden om det sundhedsmæssige aspekt som bl.a. probiotika og præbiotika, Du får praksis erfaring med forskelige metoder og bakterie- og gærkulturer.
Vi skal bl.a. lave klassisk sauerkraut, kimchi, kefir, kombucha, yoghurt og kvass. 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
191458
tir 29-01-19 17:00
Kolding
Anita Holst Arent
20 lekt.
Kr. 995
191459
tor 31-01-19 17:00
Vejen
Anita Holst Arent
20 lekt.
Kr. 995