W ud

Foredrag

Humor som medicin

Om livsmod, livslyst og livsglæde - ved forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø

”Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede,” siger Erik Lindsø - forfatter, kulturjournalist og højskolemand. Der venter en munter og livsbekræftende formiddag, hvor lattermusklerne bliver rørt, når Erik Lindsø holder foredrag.

”Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse,” forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister – dem, der gør verden til et alvorstungt, livstrættende sted at være.

”Jeg har hørt en af dem sige: ’Hvad hjælper det at være en hestehoved foran, hvis det går ned ad bakke?’ – Det er sådan et livssyn, vi må vaccinere imod. 
Erik Lindsø kommer med vaccinen. 

Hellere dø af grin end af stress

“Humor er det bedste værn mod stress. Med humor når vi det samme, men for nedsat tempo – vi bliver langsomme i vendingen, men hurtige i replikken,” siger Erik Lindsø.

“Vi kan være i dårligt humør eller ikke i humør til noget, men med humor kommer vi i godt humør. Med humor kan vi vende mismod til livsmod. Med humor kan vi afvæbne den, der er urimelige og redde situationen."

"Humoren fornyr og forynger vores livssyn. Humoren gør os finurlige og eventyrlige,” forklarer Erik Lindsø

“Med humor får vi overskud til at drage virkeligheden i tvivl. Som Peter Plys siger: ”Folk siger ingenting er umuligt, men jeg laver ingenting hver dag.”

Dette foredrag indgår i FOF Koldings FREDAGSHØJSKOLE, hvor du får 7 foredrag og en udflugt til en lav pris. Klik her og se et særdeles godt tilbud.

Mere om Erik Lindsø

Erik Lindsøs arbejdsfelt er højskolen og journalistikken. 

Han har været forstander på Rønshoved Højskole. De seneste ti år har han været tilknyttet Rødding Højskole. Han har endvidere været redaktør af Højskolebladet og Grænseforeningens kulturmagasin Grænsen. 
I flere omgange har han været tilknyttet Danmarks Radio. I dag ernærer han sig som foredragsholder og forfatter. 

Senest har han udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd.” Han er på vej med en bog om den danske sang.
Erik Lindsøs arbejdsfelt er højskolen og journalistikken.