W ud

Foredrag

Luther og humanismen

En fortælling om Luthers menneskesyn

Humanisme og kristendom ses i dag ofte som modsætning. Sådan var det ikke i reformationstiden. Humanismen – med Erasmus fra Rotterdam som sin tids førende autoritet – gav faktisk allerede før Luther, væsentlige impulser til reformationen, og alliancen mellem humanisme og reformation viste sig at være at være en meget slagkraftig alliance – til trods for de modsætninger, som også var der.

Foredraget vil belyse forholdet mellem humanisme og reformation både i historisk, men også i nutidigt perspektiv. Vor tids problemstilling er og diskussioner ligner på mange måder – til trods for forskelle – de spørgsmål, man var optaget af i reformationstiden.

I 2017 fejrer man reformationsjubilæet - det er 500 år siden at Martin Luther opslog sine teser. Så det er meget relevant at høre om, hvad der egentlig foregik og hvad det siden har udviklet sig til. 

Foredragsholderen ved, hvad han taler om. Han er fhv rektor for Teologisk Pædagogisk Center og har uddannet de fleste sognepræster i de danske folkekirker - og har holdt talrige foredrag i ind- og udland om Luther. 

Dette foredrag indgår i FOF Koldings FREDAGSHØJSKOLE, hvor du får 7 foredrag og en udflugt til en lav pris. Klik her og se et særdeles godt tilbud.

Eberhardt Harbsmeier