W ud

Musikalsk foredragsaften

Spaniensdrømme - når flamenco og barokmusik slår gnister

En musikalsk aften i skyggen af Koldinghus

Oplevelsen tager sit udgangspunkt i kulturen, teateret og musikken i Madrid i 1600-tallet.

Poul Udbye Pock-Steen (komponist og musiker) og Lars Hedelius-Stricktertsen (guitarist) fortæller om tidens festmusik, de populære dansesange, der var lige elskede i høje som lave kredse.

I starten var de udskældte og forbudte. De blev anset for utugtige og umoralske. Ad skæbnens uransagelige omveje endte de dog som højt besungne kunststykker ved hoffet og på teateret.
De står fadder til både den elegante, stiliserede baroksuite og den senere temperamentsfulde, folkelige flamenco. Og hvordan går det nu til? 

Det fortæller og spiller medlemmer af ensemblet Via Artis Konsort sig igennem i løbet af en musikalsk aften, der både kommer omkring musikkens udvikling og den særlige spanske blandingskultur skabt af store migrationer og kulturmøder. Der er interessante betragtninger at hente, når de spejles i aktuelle situationer i nutidens Europa. 

Poul Udbye Pock-Steen fortæller også om sit eget kunstneriske virke og arbejdet med at komponere omkring et historisk materiale. Han har komponeret tegneserieoperaen Escarramán, der opføres på Koldinghus 12. november 2017, med udgangspunkt i netop de gamle, spanske dansesange. I et usædvanligt kompositionsarbejde har han sammenstykket sangene ud fra gamle fragmenter, fornyet dem og sat dem sammen med sine egne kompositioner for endelig at sætte dem ind i en helt ny musikalsk og dramatisk sammenhæng i historien om den charmerende drømmer og plattenslager Juan de Vado. 

Se mere om Escarramán her: