Musik | Sang | Kor | Orkester

Bratsch - Viola

Bratsch

Lær at spille bratsch - eller bliv bedre, hvis du kan i forvejen. 

En bratsch - også kendt som en viola - er alten blandt strygeinstrumenterne. 

Louise underviser både i violin og bratsch og er uddannet suzukilærer. Suzukiundervisningen henvender sig primært til børn, men et udpluk af pædagogikken er universelt for alle aldre. Suzukiundervisningen går ud på at møde eleven på en positiv og legende måde. Man spiller efter suzukibogen, hvor alle musikstykker er skræddersyet til at få elevens teknik og musikalitet til at blomstre. Der spilles meget efter gehør, men noder indgår også og er et vigtigt værktøj til indstudering, sammenspil og orkester. For børns undervisning gælder, at der altid deltager en voksen sammen med barnet til støtte og observation. Den voksne hjælper også med øvningen hjemme. 
I første lektion lægges vægt på, at eleven kommer rigtig godt fra start med god teknik og holdning. Det er grundstenene for at lære at spille. Eleven vil komme igang med forskellige stykker meget hurtigt, og der er fokus på, at det er sjovt og let at komme igang. 

Til mere øvede elever tilrettelægges repertoire og undervisningsmål individuelt efter elevens behov og ønsker.

I undervisningen i indgår blandt andet:
- Musikalitet
- Teknik og holdning
- Opbygning af repertoire
- Forskellige genrer
- Nodekendskab og hørelære

Genre:
Primært klassisk og folkemusik, men andre genrer som filmmusik, rytmisk, pop osv. bruges også alt efter elevens ønske. 

Materiale:
Der vil altid skulle påregnes køb af nodebog. Til begyndere bruges suzukiviolinbogen vol. 1 med CD. Det er også en rigtig god idé at have et nodestativ. 
Det er en god idé at snakke med læreren inden man køber violin. Det er vigtigt at få den rigtige størrelse (til børn) og det rette tilbehør som harpiks og skulderstøtte.

Har du lyst til at spille sammen med dit barn/barnebarn? Musik giver en nærvær, glæde og oplevelser og er dejligt at dele med sin familie. Vi opretter gerne familiehold, hvor alle kan spille sammen uanset niveau. 

Uanset dit niveau matcher underviseren dig og gør dig endnu bedre. 

Undervisningen bliver sammensat efter, hvad og hvor meget kursisterne ønsker at lære.

De anførte tider angiver hvornår læreren står til rådighed. Det eksakte tidspunkt for undervisningen ringer underviseren om og aftaler med dig.

Der er løbende optag på kurserne 

Violin