Kulturrejser og udflugter

Yellowstone USA

YELLOWSTONE OG DET UKENDTE NORDVEST-USA

6. - 25. september 2019

Pris  31.950 kr. for en unik rejse i nordvest-USA's storslåede natur. 
I Yellowstone overnatter vi på historisk hotel lige ved siden af den berømte geyser Old Faithful, i den meget smukke Crater Lake Nationalpark to nætter på den historiske lodge fra 1915.

Store floder og vidder, bjerge og Stillehav, charmerende Seattle og lidt ekspedition i Lewis&Clarks fodspor.

Med behagelige dagsetaper og en enkelt længere køredag kommer vi godt rundt i det nordvestlige USA. Tyngdepunkter er nationalparkerne Yellowstone og Crater Lake, men vi kommer forbi mange smukke steder, hvor man normalt ikke kommer på en busrejse, og som er stort set ukendte for de fleste danskere. Ruten er lagt som en oval rundtur, der begynder og slutter i Seattle.
Turen har fleksibel halvpension og får højst 30 deltagere. Tillæg for enkeltværelse 8000 kr.

Dagsprogrammer

1.dag      Danmark - Seattle
Vi mødes i Kastrup tidligt om morgenen og tager med British Airways eller Icelandairs bekvemme forbindelse via London/Island til Seattle, hvor vi lander sidst på eftermiddagen lokal tid. 
 
2.dag      Seattle og første bid vej
Efter morgenmaden tager vi på en rundtur i den interessante by, der ligger meget smukt ved Puget Sound, der egentlig ikke er et sund, men en fjord. Vi ser bl.a. området for Verdensudstillingen i Seattle 1962 og tager op i Space Needle, hvorfra der er en forrygende udsigt over byen og sundet – og måske Mt. Rainier mod syd, der er et næsten guddommeligt syn i klart vejr. 
Vi fortsætter godt 100 km nordpå til overnatning ved Skagit-floden.

3.dag    Burlington– North Cascades nationalpark – Omak
Nu skulle vi have klaret det værste jetlag og er klar til at tage hul på rundrejsen. 
Vi drejer østover mod turen første nationalpark, North Cascades. Ikke mange har besøgt den smukke park, der ligger en smule afsides og ikke er nær så kendt som f.eks. Yellowstone. 
Vi spiser frokost sammen i den flotte natur og kommer ud på eftermiddagen frem til vores logi for i aften i den lille by Omak ved floden Okanogan.
 

4.dag     Omak – Grand Coulee Dam – Missoula
I dag skal vi gennem meget afvekslende landskaber. Første stop gøres ved den berømte Nez Perce-indianer Chief Josephs grav. Næste stop er ved det kæmpestore bygningsværk Grand Coulee Dam, opført 1933-42 i kølvandet på Hoover dæmningen på Coloradofloden. Den mægtige Columbiaflod opdæmmes et stort antal gange, og størst ved Grand Coulee-dæmningen. Videre gennem oprindeligt øde landskaber, hvor man i vid udstrækning ser, hvad alle de dæmninger skal hjælpe til med, foruden strøm: kunstvanding. Frokostpause i Spokane, den vestlige udpost i staten Washington, 
og så er vi klar til at køre de godt 100 km igennem Idaho på Interstate 90, som vi følger resten af dagen. Vi passerer den smukke sø Coeur d’Alene og skal igennem et ordentligt bjergpas med store fald, inden vi sidst på eftermiddagen er fremme ved Clark Fork-floden, hvis indianske navn er Missoula.

5.dag   Missoula – Virginia City - Yellowstone
En spændende dag venter. Vi fortsætter en bid ad I-90 motorvejen, inden vi drejer sydpå mod den gamle mineby Virginia City, der 1865 blev hovedstad i Montana Territoriet og på grund af minedrift fik 10.000 indbyggere. I dag er den en blanding af spøgelses- og museumsby, men med charme! Efter en god pause til at opleve byen og spise frokost på egen hånd kommer vi forbi den spændende Earthquake Lake frem til rejsens hovedmål: Yellowstone nationalpark, verdens første. Motelbyen West Yellowstone lægger vi bag os, da vi bor midt inde i parken ved verdens mest beørmte geyser, Old Faithful. På vej mod området, der huser verdens største koncentration af geysere, kan vi flere steder se calderaen, kraterranden på Yellowstones berygtede supervulkan.
En aftentur blandt de rygende geysere kan varmt anbefales.
 
Vi bor inde i hjertet af verdens første nationalpark

6.dag   Yellowstone nationalpark
Der tilbydes en lille udflugt med bussen omkring solopgang til det meget stemningsfyldte område Firehole Lake, kun få km fra  historiske Old Faithful Inn.
 Efter morgenmaden kører vi på udflugt og oplever de væsentligste steder i den øverste del af det
 8-tal, der laves af hovedvejene i Yellowstone. Stort indtryk gør geyserområdet Lower Geyser Basin med den store bøtte hvid maling i spidsen, Fountain Paint Pot. Alle geysere har navne, een af de mindste kaldes Spasm Geyser! Videre til parkens hovedkvarter ved det spændende Mammoth Hot Springs, kendt for sine trapper i kalkaflejringer – nogle af dem bliver til det travertin, der var så populært som byggemateriale i det gamle Rom. Her spiser vi fælles frokost. 
  
Gå en tur blandt kalkstensterrasserne ved Mammoth Hot Springs

Resten af dagen går med en rolig tur rundt i det øvre, højre hjørne af 8-tallet med dyreliv – måske ser vi sorte bjørne -store vidder, vandfald – og et kig mod Yellowstone-flodens store kløft, som vi dog gemmer til i morgen. Aftenen fri til at slentre rundt i det spændende Upper Geyser Basin – Old Faithful –området har en vidunderlig ro og skønhed over sig, når alle dagturisterne er taget væk.
 
Bo to minutters gang fra verdens mest berømte geyser, Old Faithful i Yellowstone


7.dag  Yellowstone – Jackson Lake
Sidste dag i Yellowstone, men det bliver en værdig afslutning. 
Det vigtigste er den mægtige Grand Canyon of the Yellowstone, og først nu afslører parkens navn sig! Vi går langs kløften med udsigt til det flotte vandfald Lower Falls, og på Uncle Toms Trail
 kan vi komme tæt på vandfaldet ved at gå ned langs klippesiden via et par hundrede trappetrin. 
Der plejer at være godt med bison i dette område, så vi må nok imødese et par velkomne forsinkelser. Videre ned i 8-tallet kører vi langs Yellowstone-floden, der inden vandfaldet er noget mere fredelig, Vi finder et dejligt sted til at spise sandwich i det grønne. 
Bagefter kommer vi til Nordamerikas største sø over 2150 meters højde, Yellowstone Lake.
 Den kører vi langs med et stykke og slutter Yellowstone-eventyret af med at se geyserområdet West Thumb. Hvad geyserne angår, er det beskedent i forhold til nogle af de andre steder i parken, men beliggenheden lige ved – og ude i – den store sø gør det til en særlig oplevelse.


8.dag  Grand Teton nationalpark
 Dagens højdepunkt er den overskuelige, men meget smukke nationalpark Grand Teton. Vi kører en rundtur og gør holdt ved flere gode udsigtspunkter, spiser fælles frokost med bjergudsigt, inden vi runder parken af med en sejltur over den smukke sø Jenny Lake. På den anden side af søen går vi i land og har tid til at gå en bid ind i Cascade Canyon – en kløft, vi har fået øje på fra den anden side. Efter de store oplevelser kører vi mod ferie- og westernbyen Jackson Hole Sidst på dagen er det måske tid til at nyde livet omkring det charmerende torv – sadl op for en fadøl i Million Dollar Bar!
 
9.dag  Jackson Hole – Craters of the Moon – Mountain Home
I dag forlader vi Wyoming efter 3½ oplevelsesmættede dage. Nu venter de store vidder! I dag og i morgen skal der tilbagelægges en del kilometer, dog ikke uden afbræk undervejs – og så er de lange stræk og de store vidder en uundgåelig del af en rigtig USA-ferie! I dag skal vi forbi Arco, den første by i verden, der blev oplyst af atomenergi alene – nabo”byen” ude i ødemarken hedder Atomic City! Efter frokost tager vi rundt i et ældre vulkansk område, med vægt på Craters of the Moon National Monument. En spændende oplevelse i noget natur, der kan minde om Island med gammel lava alle vegne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i civilisationen på Best Western Foothills i Mountain Home, Idaho.  

10. dag  Mountain Home – Lakeview
I dag krydser vi nybyggersporet Oregon Trail på vores vej ind i Oregon, hvor vi vender rattet 
mod syd og Best Western Skyline i Lakeview, ikke langt fra grænsen til Californien.  
Slap af i svømmebassinet (indendørs og opvarmet) eller boblebadet inden aftensmaden.


11. dag  Lakeview – Crater Lake nationalpark
I dag drejer det sig om eet af verdens naturvidundere: Crater Lake. 
En sammenfalden skjoldvulkan for godt 7000 år siden er gennem årene blevet fyldt med vand, hvilket har skabt en kratersø af umådelig skønhed. 
Vi overnatter på historiske Crater Lake Lodge fra 1915, hvor udsigten fra verandaen ud mod søen – ja, den skal opleves, og tjeneren forsøder den gerne med en kop kaffe eller en drink. 
  

12. dag       Crater Lake
Vi forsøger at arrangere sejltur på den fantastiske sø – der er dog en stejl vandring ned til båden!
På vej rundt om søen bliver der mulighed for at bestige Mount Scott og nyde en ekstraordinær god udsigt, hvis vejret og kondien er til det. Endnu en nat på Crater Lake Lodge venter os.
 

13. dag  Crater Lake – Columbia River Valley
Vi tjekker ud af værelserne og forlader denne uforlignelige kratersø – ikke mange danskere har været her, men I vil mindes dette besøg som noget ganske særligt!

14. dag         Columbia River Valley - Portland
I dag skal vi ikke så langt, op til Columbia-floden, som vi sidst mødte ved Grand Coulee Dam. 
Vi følger den de ca. 150 km ind til Portland, der er den største by i Oregon. Strækningen er meget smuk, og vi skal bo midt inde i Portland med mulighed for at opleve byen på egen hånd – aftenen er fri til egen disposition.
 

15. dag  Portland–Astoria - Stillehavet.  Lewis&Clark ekspeditionen.
Dette er så dagen, hvor vi for alvor går i Lewis&Clarks fodspor og når frem til Stillehavet! 
Første stop er ved det lille monument  End of Trail i byen Seaside, hvor vi møder Stillehavet for første gang. Vi får en rundvisning på Fort Clatsop, hvor vi skal høre nærmere om de bosættelser, der blev mulige gennem først anlæggelse af forter, efter at have sejlet rundt om Sydamerika, og dernæst ruterne over land, der blev mulige efter de store opdagelsesrejser. Vi skal indtage frokosten med udsigt over Columbiafloden, der er 6 km bred her ved Astoria. Vi krydser floden og kører det sidste stykke op mod dagens overnatning, der er et Best Western Hotel, indrettet omkring det gamle fyr i Ocean Shores. Alle får Stillehavskig fra værelset i aften. Aftensmad på hotellet.


16. dag  Olympic nationalpark – Port Angeles. Hoh regnskov
Vi fortsætter langs Stillehavet og kan iagttage fænomenet med drivtømmer, der først kommer ud i havet gennem floderne, for så at blive kastet op på stranden igen og ligge til skue ved lavvande. 
En overkommelig, men meget spændende gåtur venter i Hoh-regnskoven, en af få tempererede regnskove. Vi er ude på Den olympiske Halvø i Olympic National Park. 
Dagen slutter ved det store San Juan de Fuca-stræde i havnebyen Port Angeles.

Vi slentrer gennem tempereret regnskov: Hall of Mosses i Olympic National Park

17. dag  Port Angeles – Port Townsend - Seattle
Vi lægger vejen forbi Port Townsend, der er kendt for sine fine, viktorianske huse. Byen havde sin storhedstid i anden halvdel af 1800-tallet på grund af sin sikre havn, og var tænkt som endemål for jernbanen.  Efter et ophold her med frokost på egen hånd fortsætter vi over Puget Sound til Seattle. 

18. dag      Seattle og Puget Sound
Der fri til at hvile eller udforske byen på egen hånd. Rejselederen tager gerne med på en meget billig og smuk udflugt: en tur med færgen til Bremerton og tilbage igen. Vi finder et hyggeligt sted til afskedsmiddag.
 

19. dag  hjemrejse
Formiddagen er fri til de sidste oplevelser eller indkøb i Seattle, inden vi tager til lufthavnen.

20. dag  ankomst Danmark
Vi ankommer til Kastrup efter en eventyrligt smuk rejse

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: 31.950 kr.
Inkluderet i prisen er:
Flyrejse med British Airways/Icelandair/SAS på økonomiklasse København-Seattle 
Rundtur17 dage i bekvem bus • Entréer til nationalparkerne •  Rundvisning på Fort Clatsop • Byrundtur i Seattle
 Dansk rejseleder, meget erfaren i de amerikanske nationalparker  
18 overnatninger på hoteller, lodges og moteller. Standard: 3-stjernede • 
Morgenmad de fleste dage - nogle gange god amerikansk morgenmad, andre gange mere beskedent
10 frokoster og 10 gange aftensmad (kan være fleksibelt)
Tilkøb: Enkeltværelse 8-10000,- 

Tilmelding

Tilmeld dig - betal ikke med Dankort, men vælg at få tilsendt betalingskort. 

Derefter hører du fra Morten Schønberg, som er arrangør og guide - og I aftaler detaljerne omkring depositum og betaling, værelse m.v.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2088

Der tages forbehold for mindre ændringer og prisjusteringer