Debat

Dødevaskeren

Sara Omar, flygtning og prisvindende romanforfatter

Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001 og er udover at være forfatter også studerende. Hendes debutroman Dødevaskeren udkom den 30. november 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos danske boghandlere. Romanen er desuden solgt til udgivelse i udlandet, og i skrivende stund er romanen på vej i flere lande. I 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Herudover vandt hun Læsernes Bogpris 2018 og også Artbeat Prisen for sit særlige talent. Sara var endvidere, trods en sen udgivelse, også nomineret til de Gyldne Laurbær i 2017.
Sidst men ikke mindst er Sara Omar valgt som Månedens Forfatter hos henholdsvis Københavns Bibliotek og Plusbog.

Dødevaskeren har været genstand for stor debat især på grund af bogens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, pædofili, vold, voldtægt, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i visse muslimske kredse, og om hvordan det muslimske patriarkat bruger religionen til at legitimere deres ugerninger. Men også Saras mod til at tage bladet fra munden har vakt opmærksomhed. Romanen er inspireret af virkeligheden, og parallellerne til forfatterens eget liv er tydelige.

Bogen er et stærkt kampskift mod ikke bare et lokalt, men et globalt fænomen. I dette arrangement fortæller Sara om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.

Udgivelsen af Dødevaskeren har desværre – men forventeligt, forårsaget mange hadske og truende udtalelser fra netop de personer og grupper, som Sara beskriver i sin roman. Deltagerne skal derfor hermed informeres om, at der vil være sikkerhedskontrol og altså generelt forhøjet sikkerhedsniveau i forbindelse med dette arrangement, og det derfor er nødvendigt at komme i god tid før arrangementets start. Det vil desuden være en stor fordel, hvis gæsterne på forhånd kan tilmelde sig arrangementet. 

Aftenkaffe/te og kage inkl. i prisen.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
81014
tor 22-11-18 19:00
Roskilde
Sara Omar
1 gange
Kr. 219