Debat

I verdens tjeneste

Mogens Lykketoft, Politiker (A) og formand for FN’s 70. generalforsamling i New York

Mogens Lykketoft er uddannet cand.polit. blev i 1981 valgt som folketingsmedlem for socialdemokratiet. Han har beklædt posterne skatteminister, finansminister og udenrigsminister samt formand for Folketinget.

2015-2016 varetog Mogens Lykketoft formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York. FN’s generalsekretær Ban Ki-moon sagde, at Lykketofts formandskab var det bedst forberedte i hans tid. Det blev et enestående år, hvor Verdensmålene om bæredygtig udvikling blev vedtaget, klimaftalen i Paris blev indgået, og hvor Lykketoft satte sig i spidsen for en helt ny, åben proces om valget af ny generalsekretær.

Mogens Lykketoft fortæller i dette foredrag engageret om hans formandskab for den 70. generalforsamling i FN. Vi hører om arbejdet og hans hverdag som formand. Foredraget er også en kort introduktion til FN som organisation, og de udfordringer verdenssamfundet står over for - ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Verden står overfor en lang række udfordringer f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror, der simpelthen ikke kan overkommes medmindre nationerne arbejder sammen og i den sammenhæng er FN uundværlig. I dette foredrag giver Mogens Lykketoft et enestående og topaktuelt indblik i FN´s vigtige arbejde for de 17. verdensmål og sætter dem i et historisk perspektiv.

Aftenkaffe/te og kage inkl. i prisen.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
81013
tor 15-11-18 19:00
Roskilde
Mogens Lykketoft
1 gange
Kr. 219