Debat

Pseudoarbejde

Anders Fogh Jensen, Filosof, Ph.d. fra KU og D.E.A. fra Sorbonne, Paris

Anders er ekspert i metaforer og giver derfor i sine foredrag altid meget konkrete eksempler, forståelige udtryk og nye begreber at tænke med fra filosofiens skattekiste. Altid med den tanke bag, at filosofi er til for at tænke bedre for at leve bedre. Han er bl.a. forfatter til bøgerne ”Projektsamfundet og Projektmennesket” samt teaterstykket ”De danser alene”, der er en skarp analyse af det samfund, vi lever i. Han har ligeledes skrevet ”Metaforens magt” om hverdagens metaforer samt flere bøger om fransk filosofi og en lang række essays. Anders har holdt mere end 300 foredrag de seneste ti år og giver flere gange ugentligt sin filosofiske vinkling af aktuelle temaer i medierne.

Aldrig har vi haft flere effektiviseringer og digitale løsninger, der burde frisætte mere tid til kerneopgaven, og aldrig har vi brugt vores tid på flere overflødige ting end nu. I hvert fald ifølge filosof Anders Fogh Jensen der sammen med antropolog Dennis Nørmark i 2018 udgiver bogen Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting.

Baseret på interviews, statistik og forskning stiller Fogh Jensen skarpt på alle de overflødige opgaver vi fylder arbejdstiden med. Alle de møder, rapporteringer, e-mails, registreringer, PowerPoint-præsentationer, målinger, policies og andre selvopfundne arbejdsopgaver, der forhindrer os i at udfylde vores reelle arbejdsfunktioner eller at få mere fritid og bedre liv.

Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de forholdsvis simple ændringer medarbejdere og ledere kan indføre for at blive fri af administrative overflødigheder. Det kræver bl.a. at vi gør op med arven fra industrisamfundet om, at arbejde skal belønnes pr. tid, og at vi tænker over, hvad der er vigtigt. Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?

Foredraget baserer sig på bogen ”Pseudoarbejde”, som er en undersøgelse af det moderne arbejdsliv.

Aftenkaffe/te og kage inkl. i prisen.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
81012
tor 01-11-18 19:00
Roskilde
Anders Fogh Jensen
1 gange
Kr. 219