Diverse fag

Tekstanalyse og tekstlæsning

Kursisterne vil fordybe sig i studiet af udvalgte klassiske noveller.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at følge dette kursus. Kurset er for alle, der vil lære at blive bedre til at læse skønlitterære tekster (noveller), og som gerne vil deltage i en læsekreds, hvor man deler sine læseoplevelser med sine medkursister. 

Ved hjælp af en række redskaber vil deltagerne opleve, at de gradvist bliver bedre læsere - de får større læseoplevelser, og de bliver bedre til at sætte ord på de følelser, de oplever i forbindelse med deres læsning. Teorien indlæres på den måde, at Jeannet Ulrikkeholm gennemgår nogle enkle analysemodeller, som anvendes på noveller, der læses og diskuteres i klassen.

Kursisterne køber bogen: Samlede noveller, Tove Ditlevsen, Gyldendal, 2016 til første mødegang og har forberedt novellerne: Nattens dronning og aften fra samlingen Paraplyen. Der sælges et kompendium med noveller af Cecil Bødker, Herman Bang, Martin Andersen Nexø, Giovanni Boccaccio (novellens fader) og Annie Saumont.

OBS!! Den anførte pris for pensionister, efterlønnere og ledige dagpengemodtagere gælder udelukkende personer med folkeregisteradresse i Roskilde Kommune.