Foredrag

2 Foredrag om Jeppe Aakjær

Jeppe Aakjærs sange, novellesamlingen Vadmelsfolk og selvbiografierne: Fra min Bitte-Tid, Drengeaar og Knøseaar, Før det dages og Efterladte erindringer.
I år fylder Jeppe Aakjær 150 år. I løbet af disse foredrag fortæller Jeannet Ulrikkeholm om Jeppe Aakjær, og hun synger nogle af hans sange. Publikum er med på fællessange. Hun fortæller også om nogle af de komponister, der har lavet melodier til Jeppe Aakjærs digte. På programmet er fx: Stille, hjerte, sol går ned, Den gule lupin, Pigen på diget, Jens Vejmand og Anna var i Anders kær. Jeannet gennemgår også udvalgte sange, der er skrevet på jysk dialekt.
Vadmelsfolk består af fortællinger, der er udgivet i 1900. Gården og husmandsstedet er universets centrum. Der er fornærede bønder, gæve bondekoner, segnefærdige hyrdedrenge, unge piger, der må gifte sig med gamle, grimme mænd. Det er jysk, når det er bedst.

Hvem var han egentlig denne jyske fortæller, samfundsdebattør og digter? Og hvilken politisk betydning fik hans værker? Og hvad forbandt Jeppe Aakjær og Carl Nielsen? 

OBS!! Den anførte pris for pensionister, efterlønnere og ledige dagpengemodtagere gælder udelukkende personer med folkeregisteradresse i Roskilde Kommune.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder Lektioner Pris
61055
tir 01-11-16 19:00
Roskilde
Jeannet Ulrikkeholm
12 lekt.
Kr. 224