Foredrag

Agnes Henningsen

Foredrag om Poul Henningsens mor ved cand.mag. Jeannet Ulrikkeholm.

I løbet af dette foredrag fortæller Jeannet Ulrikkeholm om Agnes Henningsens liv og store selvbiografi på 8 bind. ”En stor spraglet fugl i en fortryllet skov, en papegøje, en dejlig blå og grøn papegøje midt inde i en rosenrød skov, hvor glade gal lyder ud derfra, hele skoven galer af glæde, det er eventyret om Agnes Henningsen.” (Johannes V. Jensen)
Agnes Henningsen levede fra 1868 til 1962 og huskes i dag særligt for sin store selvbiografi. Hun er også gået over i historien, fordi hun er mor til Poul Henningsen (multikunstneren med revysangene og lamperne). I løbet sit lange liv kæmpede Agnes Henningsen for at fremme sin ret til at eksperimentere med sit eget liv – hun skulle sikres retten til et erotisk frit liv og til at udfolde sig karrieremæssigt og kunstnerisk. Hun praktiserede det åbne ægteskab, længe før det blev moderne - og betalte prisen. Agnes Henningsen var tæt på sin tids store digtere som fx Gustav Wied, Georg Brandes, Herman Bang, Johannes V. Jensen og Holger Drachmann. Disse store personligheder beundrede hun højt, og hun vandt deres fortrolighed. I selvbiografien fortæller hun levende om, hvordan de store mænd hver især påvirkede hendes liv og forfatterskab. 

OBS!! Den anførte pris for pensionister, efterlønnere og ledige dagpengemodtagere gælder udelukkende personer med folkeregisteradresse i Roskilde Kommune.