Foredrag

Hvem har malet himlen blå?

Foredrag om Halfdan Rasmussens liv og digtning ved cand. mag., sanger og forfatter Jeannet Ulrikkeholm.

Halfdan har skrevet mange digte for børn, men han har også skrevet filosofiske digte for voksne, hvori han lufter sine tanker om alt mellem himmel og jord. Digtene virker til tider pjankede, men skraber man lidt i overfladen, afsløres dybe bibetydninger og spidsfindigheder, der kan diskuteres i det uendelige.
I løbet af dette foredrag kommer publikum rundt om hele Halfdans personlighed. Han var et meget privat menneske, der ikke uden videre gav offentligheden og medierne adgang til privatlivet. Hans selvbiograf (som de færreste har læst!) giver dog et godt billede af digterens baggrund.
Halfdan er kendt for at være en erotisk digter og en mand, der satte stor pris på kvinders selskab i al almindelighed. Han giftede sig først med en digter, men forelskede sig senere i Benny Andersens kone. Hvad dette kom til at betyde for hans kunstneriske produktion, vil Jeannet Ulrikkeholm fortælle om i løbet af foredraget. Hun fortæller også om Halfdans forhold til Tove Ditlevsen. Og om hans sidste år og digte. Hvad har Halfdan at sige os i dag?
Jeannet synger nogle af hans sange og akkompagnerer på guitar og lut. Deltagerne er med på fællessang.

OBS!! Den anførte pris for pensionister, efterlønnere og ledige dagpengemodtagere gælder udelukkende personer med folkeregisteradresse i Roskilde Kommune.