Kreative fag

Hvordan skaber man dybde i et maleri?

Kursus med teori og praksis.
Vi starter med at se på den nu levende billedkunstner David Hockney. Han er en mestertegner i slægt med de bedste i kunsthistorien. Vi skal se på hans forrygende tegninger og malerier af landskabet i fødeegnen i Yorkshire. De er udført i klassisk stil. Og de klassikermetoder er udgangspunktet for weekendens maleopgaver.

Vi skal afprøve metoderne i enkle farveøvelser: Hvor skal de varme og kolde farver placeres i forgrunden, mellemgrunden og baggrunden for at skabe dybde?
Og hvordan forholder det sig med motivet – når forgrunden forstrækkes og baggrunde nedtones?

Vi skal arbejde med forskellige former for kontrast. Den enkelte farves "udseende" er ikke entydig og stabil. Enhver farve henter særlige egenskaber fra den eller de andre farver, den sættes sammen med.
Der findes en vifte af forskellige kontrastforhold, som du skal lære om på dette kursus. Og det kommer til at foregå i både teori og praksis.

Varme vs. kolde farver
Lyse vs. mørke farver
Rene vs. brækkede farver

Hvordan styrer du farverne på dit maleri ved anvendelse af en bestemt kontrast-form? Hvordan kan man drage fordel af at anvende flere forskellige kontrast-former samtidigt?

Alt det skal afprøves i enkle male øvelser.
De "redskaber", du tilegner dig på kurset, kan du bruge til mere bevidst og præcist at udtrykke dig i din kunst. Og det er uafhængigt af, om du vil male naturalistisk eller abstrakt.
Du kan frit vælge mellem at male med akryl- eller med akvarelfarve.

Liste over materialer til brug på kurset fremsendes en uge før kursusstart.
Det er en fordel, hvis du på forhånd har et minimalt kendskab til farvelære.
Du er velkommen til at kontakte underviseren for flere informationer.

OBS!! Den anførte pris for pensionister, efterlønnere og ledige dagpengemodtagere gælder udelukkende personer med folkeregisteradresse i Roskilde Kommune.