Udflugter

Besøg FN Byen i Nordhavn

Ved indsejlingen til København Havn ligger det markante, stjerneformede byggeri, som er døbt FN Byen. Historien om det nye FN-byggeri startede i 2000, da FN besluttede sig for at gøre sine organisationer mere energieffektive og sammenhængende. Marmormolen i Nordhavnen blev valgt, fordi FN Byen og UNICEFs verdenslager skulle ligge i umiddelbar nærhed af hinanden. Arkitektfirmaet 3XN har stået for projektet og har høstet international anerkendelse, da byggeriet i 2012 modtog den prestigefyldte Green Building Award for sin enestående energieffektivitet. FN Byen blev officielt indviet af FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon, den 4. juli 2013.
FN Byen er i dag arbejdsplads for 1.300 ansatte fordelt på 10 forskellige FN-organisationer. En af organisationerne, Unicef, er verdens største humanitære organisation for børn og blev etableret allerede i 1946. På Marmormolen ligger således verdens største lager med alle de fornødenheder, som sendes ud ved katastrofehjælp, og udfordringen ved opførelsen af lagret har været at skabe en fleksibel løsning, hvor meget forskelligartede varer skal kunne sendes ud til hele verden med meget kort varsel.
På denne tur skal vi høre om de FN organisationer, der har til huse i FN Byen i København og derefter på en omvisning i den imponerende bygning.

OBS: Da alle gæster skal gennemgå et sikkerhedscheck, bedes I medbringe et billed-ID, eksempelvis pas eller kørekort.

Oplys venligst i forbindelse med tilmeldingen, det fulde navn og adresse på samtlige tilmeldte i feltet: "Evt. meddelelse til FOF".


Mødested: FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København