Udflugter

Christiansborgs Festkøkken

- og kaffe/te med Bojesenlagkage i ”Tårnet”

Christiansborg Slot åbnede Det kongelige Festkøkken for besøgende d. 18. marts i år. Indtil for 10 år siden dannede køkkenet rammen om alle de kongelige fester i Riddersalen. Nu bruges det kun som mellemstation for festmaden, som i dag bliver tillavet på Amalienborg og anrettet i Riddersalens tilstødende lokaler på Christiansborg, lige inden de officielle middage og gallafester. Kom med en tur bag facaden og oplev Europas største og fineste samling af kobber køkkentøj og hør om tilberedning og servering af kongelig mad gennem tiderne, og med speciel fokus på Christian den 10.s 25 års regeringsjubilæum i 1937. Udstillingen er iscenesat, som det var til kongens jubilæum, hvor 275 gæster var inviteret til den store kongelige fest, hvor menuen bestod af tidens delikatesser og franske finesser. Her kan vi også forestille os, hvordan konditorne med nænsom hånd har løftet de raffinerede kongekroner af kandiserede frugter op på kagens top. Der dufter af vanilje i dessertkøkkenet, og vi skal heller ikke snydes for en god kage på denne tur, da vi fortsætter op i Christiansborgs tårn og smager restauratør Bo Bojesens lagkage, med kaffe eller te, i restauranten (inklusive i prisen), og nyder en fantastisk udsigt over København.

Mødested: Slotspladsen foran Christiansborg – ved rytterstatuen af Frederik 7.
Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Turleder Lektioner Pris
61068
ons 02-11-16 13:50
København K
Elisabeth Haukohl
6 lekt.
Kr. 277