Udflugter

Ny og spændende udstilling i Cisternerne

- i Søndermarken
- og kaffe med æblekage i Bjælkehuset

Cisternerne er et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. Udgravningerne startede i 1856, og da anlægget stod færdigt tre år senere, var det med til at løse datidens store vandforsyningsproblemer. Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981.  I 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum og danner i dag ramme om udstillinger og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.
I de senere år har Cisternerne også markeret sig internationalt, og i foråret 2017 åbner en meget spændende udstilling af den anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi, som i øjeblikket er gæsteprofessor på Kunstakademiet i København.
Udstillingen vil præsentere et unikt landskab i Cisternerne, baseret på stedets vandforhold, luftfugtighed og høje kuldioxid-indhold i luften. Under hele udstillingsperioden vil vandet langsomt stige, og små ’øer’ af unikke plantearter og flygtige materialer udvikler sig. Et unikt landskab dannes, som den besøgende kan gå på opdagelse i via passager over vandet.
Sambuichi er kendt for sine markante projekter, der studerer samspillet mellem arkitekturen og den lokale natur. Sambuichi har arbejdet sammen med den danske geolog Minik Rosing i dette projekt, og formålet har været at anskueliggøre undersøgelser af Cisternernes samspil med naturen.

Efter besøget er der ca. 5 minutters gang til Bjælkehuset og her befinder vi os i et helt andet miljø!
Restauranten er med den autentiske og hyggelige atmosfære og placering i Søndermarken et pusterum i storbyen. Her drikker vi kaffe med gammeldags æblekage. (inklusive i prisen)

Mødested: Indgangen til Cisternerne – i en af glaspyramiderne, Søndermarken, Frederiksberg