Udflugter

Arbejdermuseet

På et af Københavns mest charmerende museer kan man, ikke blot blive klog på 1900 tallets industrihistorie, men også opleve hverdagen, som den så ud for de mange familier, der flyttede fra provinsen til København for at finde arbejde. Der er flere lejlighedsscenarier, som bringer besøgeren tilbage til barndommen eller til tidligere generationers virkelighed. Det er vedkommende og genkendeligt, og man behøver ikke at være socialdemokrat for at besøge Arbejdermuseet!

Vi skal høre historien om familien Sørensen, en arbejderfamilie med otte børn, i arbejde og fest fra 1885-1990. Historien starter med det unge ægtepar, Karen Marie og Peter, som kommer fra fattige landarbejderfamilier i Asminderød, og deres fortsatte liv i København.

Men vi skal også se familien Hansens lejlighed fra 1950, gå en tur gennem forretningsstrøget fra samme tid og høre om Danmarks industrihistorie. Her finder vi også Københavns bedste museumshop. Der er café og Øl-Halle til dem, der vil forlænge opholdet på Arbejdermuseet (ikke inkl.).

Mødested: Udenfor Arbejdermuseet, Rømersgade 22