Udflugter

Det Kongelige Teaters Gamle Scene

Det Kongelige Teater har siden 1748 haft til huse på Kongens Nytorv. Den første teaterbygning stod arkitekten Nicolai Eigtved for, og her var der plads til 600 tilskuere. Trods udvidelser undervejs blev det besluttet at rive bygningen ned og opføre det nuværende teater, som åbnede dørene for publikum i 1874, og som nu havde plads til 1600 tilskuere. Denne gang var det også en af tidens førende arkitekter, Vilhelm Dahlerup, der stod for projektet.

Indtil 2005 blev der både opført opera, teater og balletforestillinger på teatret, men i dag har vi fået Operaen og Skuespilhuset, så Gamle Scene er fortrinsvis blevet hovedscenen til en af verdens mest anerkendte balletkompagnier, Den Kongelige Ballet.

Oplev den helt specielle stemning under en rundvisning på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Vi ser de historiske loftmalerier, den store prismelysekrone i teatersalen og kommer bag scenen hvor teknikken arbejder og besøger den store skræddersal, hvor de eventyrlige kostumer til alle teatrets forestillinger bliver til. Vi kigger også indenfor i H.M. Dronning Margrethe 2.s private salon og loge.

Mødested: Foran Det Kongelige Teater, Kongens Nytorv