Udflugter

Politigården

Rundvisningen på Københavns Politigård er en imponerende arkitektonisk oplevelse og indbefatter den runde gård, samt mindegården med den ikoniske bronzestatue ”Slangedræberen”. Politigården blev opført 1918-24, og det var arkitekten Hack Kampmann, der stod for projektet indtil sin død i 1820, hvor hans søn Hans Jørgen Kampmann overtog arbejdet sammen med Aage Rafn og Holger Jacobsen. Stilen er nyklassicistisk og Politigårdens ydre udtryk er strengt og bistert, men står i skarp kontrast til de to indre, lyse gårde.
Denne sene eftermiddag vil en nuværende eller pensioneret betjent, som har haft sin daglige gang på Politigården, vise rundt og fortælle undervejs.
Vi kommer rundt ad gange og trapper, gennem fornemme rum, og vi ser også Politidirektørens kontor. Omvisningen varer cirka 2 time. Der er ikke mulighed for at hoppe fra undervejs.

OBS: Grundet høje sikkerhedskrav på Politigården kræves der, at alle deltagere oplyser det fulde navn og adresse ved tilmeldingen, og at der medbringes billedlegitimation.
Denne tur er ikke egnet for dårlig gående, da der kan forekomme høje dørtrin, og der ikke findes elevator i bygningen. Det er ikke tilladt at medbringe store tasker.

Mødested: Hovedindgangen, Københavns Politigård, Niels Brocks Gade
Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Turleder   Pris
201050
tir 24-03-20 17:00
København V
Elisabeth Kurt Haukohl
1 gange
Kr. 264