Foredrag og udflugter

Fordøjelse skal være en fornøjelse

Fordøjelse skal være en fornøjelse v/ kostekspert Lene Hansson

Flere og flere mennesker døjer med tarmproblemer.. Faktisk 10% af os døjer med irritabel tarm, forstoppelse, diarré, luft i maven, mavesmerter, forskellige tarmsygdomme, osv.

Den nyeste forskning viser at en dårlig tarmbakterieflora kan være medvirkende årsag til andre sygdomme. Det tyder på at fordøjelsen er et 'overset organ', men mange sygdomme stammer herfra. Derfor er det vigtigt at rette op på ubalancer i fordøjelsen for at få balance i HELE kroppen.

Foredraget bygger på 3 redskaber til en bedre fordøjelse: FODMAP, kostkombinering og psyken.

FODMAP - udviklet af en diætist i Australien, og et koncept som går sin sejrsgang i hele verden. Det går ud på at udelukke særlige sukkerarter i kosten der nemt går i gæring i tarmen og derved giver ubalance.

Kostkombinering - udviklet af Lene Hansson - et system der deler maden op i kategorier, der gør det nemmere for kroppen at fordøje maden.

Hvad har du svært ved at fordøje i dit liv? - når noget er 'svært at fordøje' (følelser og tanker) sætter det sig ofte i maven. Vrede er en følelse som for mange er meget svær at fordøje. Det kan være følelsen af afvisning, svigt, utroskab, ikke at blive hørt men overset, osv. Mange har været i flinkeskolen alt for længe og det gør, at de er bange for at udtrykke deres vrede af frygt for at blive afvist og forladt. De gemmer vreden i maven. Det går ud over fordøjelsen på samme måde som 'forkert mad'.

Foredraget giver konkrete værktøjer til hvordan du får din fordøjelse til at fungere, og hvordan du dermed kan få bedre balance i hele din krop og psyke. Tag gaflen i den anden hånd - husk den er dit vigtigste redskab sammen med kniven og den kost du indtager.

Foredraget varer 2 1/2 time med en pause imellem og hvor  Lene Hansson og medarbejdere vil sælge bøger, helseprodukter og evt. foretage fedtprocentsmålinger. For yderligere info se her