Krop, bevægelse og personlig udvikling

Glade fødder

Glade fødder er fundamentet for en sund krop v/ fysioterapeut Jill Christiansen tlf. 23633303

På kurset skal vi arbejde med hvordan du kan genskabe balancen i og på fødderne, og dermed påvirke balancen i kroppen som helhed. Fødderne har stor betydning for din kropsholdning, og stærke og bevægelige fødder er vigtige for fundamentet.

De bærer os rundt i verden gennemsnitligt 10-15.000 skridt per dag. Ved hvert skridt trænes foden – hvis den altså får lov. Fødderne er heldigvis et af de områder, hvor træning ret hurtigt giver resultater, og det er aldrig for sent at komme i gang.

Vi kommer ind på teorien bag gener og ubalancer i foden, og vi afprøver og tester fodens funktioner med udgangspunkt i dine fødder. Rent praktisk skal vi arbejde med træningsøvelser for ben og fødder. Det drejer sig om at aktivere, udspænde og afspænde muskulaturen, for at skabe opmærksomhed, styrke og balance.

Fodtøjet spiller en stor rolle for fødderne, og med udgangspunkt i dine fødder vil du lære hvilke sko der giver netop dine fødder de bedste arbejdsbetingelser. Udover fodtøj har selve gang-afviklingen en stor betydning både for fødderne og for resten af kroppen. Vi skal derfor kigge på din gang-afvikling, og de reflekser der er involveret i den.

Kurset vil lægge op til hvordan du kan fortsætte træningen derhjemme, så du får det bedre i ben og fødder. Der udleveres en træningsbold og en pjece med fodøvelser til at støtte hjemmetræningen. Kurset vil være en kombination af teori og praksis. På kurset bruger vi en Spiky Ball også kaldet en Akupressure ball. Det er en  lille hård bold med afrundede pigge. Du kan købe bolden på kurset eller selv medbringe én hvis du har en i forvejen. Bolden koster kr. 100,00 pr. stk. Det er meget vigtigt at det er den rigtige bold. Bolden er ca. 8 1/2 cm i diameter.

Medbring bevægelsestøj, papir og blyant og de par sko du går mest i.