Krop, bevægelse og personlig udvikling

Qigong og tai-chi workshop

Qigong og tai chi workshop v/ Fysioterapeut og Yogalærer Jill Christiansen fra Sundhed, Krop og Sind

Glæd dig til en skøn lørdag med masser enkle og afstressende qi gong og tai chi-øvelser. Vi arbejder med styrke, koordination, balance, kropsbevidsthed, holdning, åndedræt og afspænding. Du skal bl.a. prøve ”Dragon ball”, mindfulness og meditation og hvis vejret er til det, skal vi udenfor og lave gå-meditation og meget mere.

Qigong er en fantastisk motionsform, som kombinerer fuld kropstræning med mindfulness. En meget afslappende form for motion, som styrker og afslapper krop og sind. Qi gong er for alle. Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med, og hvis man har skavanker, kan øvelserne justeres så de passer til den enkelte. Vi arbejder med åndedræt og afspænding. Du stifter på dette kursus bekendtskab med både kinesiske og indiske bevægelses- og meditationsformer. Vi kombinerer af og til øvelserne med lette yoga- og pilates-øvelser. Qigong er ligeledes formidabel til genoptræning både efter sygdom, skader, stress og psykiske mén.

Hvad betyder qigong?Qigong er egentlig et sammensat ord. Qi betyder energi i betydningen livskraft/ vitalitet/vigør - Gong betyder at skabe/kultivere/bevæge. Qi Gong betyder, at man skaber livskraft og får denne energi til at flyde naturligt rundt i hele kroppen. Qi Gong afbalancerer krop, sind og følelser.

Tai chi er en kinesisk kampsport, der er blevet opdateret til moderne tider, hvor vi bruger tai chi til at styrke sind og krop. Mange sammenligner tai chi med qi gong og begge former stammer også fra Kina. Tai Chi har sit udspring fra kampsport hvorimod qi gong i Kina er helsegymnastik. På et qi gong kursus ved FOF laver vi enkelte og elegante bevægelser, der guides af din mentale koncentration og øvelserne kan tilpasses alle uanset alder og udfordringer.