arkiv

Bustur i Jørn Utzons tegn

Bustur i Jørn Utzons tegn - vi fejrer 100 året for en af Danmarks største arkitekter

Guide: Cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov

Utzon markerede overgang fra funktionalisme til humanisme i arkitekturen. Utzon tog aldrig udgangspunkt i et ensidigt forhold når han skabte et nyt bygningsværk. En bygning er aldrig blot en funktion, ligesom det heller ikke kun kan være en opdyrket "stil" skabt af en arkitekt. Arkitektur må altid først og fremmest være for mennesker og må derfor altid tage udgangspunkt i stedet og ånden, materialerne og farverne. Arkitektur er væsen omsat til stof.

Utzons markante, smukke og ægte arkitektur blev af samme grund hurtigt internationalt toneangivende, og taler vi om den nye guldalder indenfor dansk arkitektur er Utzon stadig umulig at komme udenom. Cobes Nordhavn og Entatis´ Carlsberg bygger begge på Utzons såkaldte "additive principper", og når Bjarke Ingels altid i sidste ende refererer til såkaldt "menneskelig brug", da sender han en kærlig hilsen til Utzon.  

Kom med og oplev 5 markante bygningsværker af den danske stjernearkitekt. Paustian i Nordhavn, "Hammershøj" og "Romerhusene" i Helsingør, Fredensborghusene i Fredensborg og kirken i Bagsværd

Undervejs indtager vi en dejlig frokost hos restaurant Paustian.

Incl. i prisen: Bus, guide, frokost (men excl. drikkevarer).

Møde- og slutsted: Foran Fritidshuset, Vestre Stationsvej 12, 2960 Rungsted Kyst