arkiv

Smilende Fyn - I delt dobbeltværelse (busrejse)

Smilende Fyn i delt dobbeltværelse - Busrejse lørdag den 26. - søndag den 27/5

Rejseleder: Aut. guide Bente Hatting Gjelten

Bente Hatting Gjelten vil undervejs fortæller om digtere, historie og projekt ”fra jord til bord”.

Weekendtur i den lysegrønne forsommer, hvor vi besøger ”Danmarks have”, og indføres i det fynske spisekammer ”Fra jord til bord” samt ser et par privatejede herregårde.

Vi bor på det lækre hotel Christiansminde i Svendborg.

Lørdag den 26.maj:

Vi kører direkte over Sjælland til Nyborg, kaldet ”Danmarks Riges Hjerte”, hvor vi slentrer op til Nyborg Slot, smukt beliggende ved fjorden. Her fortæller turens rejseguide om Danehoffet, voldanlægget og det nye store restaureringsprojekt (slottet er lukket de næste par år). Måske mindes nogle Ingemanns farverige skildringer herfra. 

Bussen kører videre til Hesselagergaard, en enestående borg med voldgrave, der nævnes i 1200 tallet, men nuværende hovedbygnings ældste dele er fra 1500-tallet. Ejeren Henrik Blixen-Finecke har givet tilladelse til et besøg i de private historiske rum. Herefter når vi Lundeborg, hvor frokosten indtages. Om eftermiddagen besøger vi Skaarupøre Vingaard. Her bliver der rundvisning i vinmarkerne og smagning af 2 slags vin.

Vi fortsætter til Tåsinge (mindes Elvira Madigan), inden vi når vores hotel sent på eftermiddagen.

Middag: 2-retters meny - efter køkkenchefens valg, og kaffe i eget lokale, hvor rejseguide Bente Hatting Gjelten fortæller om ”Det bedste fra Sydfyn”, både egnsretter og forfattere. 

Søndag den 27. maj:

Afgang fra hotellet 8.45. Vi kører via Thurø med idylliske Troense, hvor et af de gode mikrobryggerier, Ø-BRYG producerer lokal øl. Herfra går turen videre ad ”Chokoladeruten”, hvor vi hører om flere gode producenter af delikat chokolade. Vi besøger en af dem, får fortalt, hvordan ideen opstod. Der vil være smagsprøver og mulighed for at købe.

Gennem det smukke Midtfyn når vi til Ulriksholm Slot, (ikke et almindeligt museum), hvor vi får en særrundvisning. Efter frokost skal vi besøge Nybro Frugtplantage og lære om æbledyrkning og de mange spændende måder at anvende æbler på. Der vil blive fortalt om plantagen, mosteriet m.m.Inden vi kører mod Sjælland, passerer vi herregården Lundsgaard og mindes forfatter Agnes Henningsen. En af de store lader er i dag et spændende galleri med udstilling af moderne kunst. 

Praktiske oplysninger:

Vi bor på det firestjernede hotel Christiansminde ved Svendborg. Alle værelser er røgfrie.

OBS: Tilmeldinger registreres, i den rækkefølge de indgår.

Afmelding kan ske frem til og med mandag den 9/4.

Mødested: Foran Fritidshuset, Vestre Stationsvej 12, 2960 Rungsted Kyst kl. 07.30 (mødetid 07.20). 

Hjemkomst: Foran Fritidshuset i Rungsted kl. ca. 19.00. (afhængig af trafik).

Ret til overraskelser er inkluderet, og der tages forbehold for ændringer i programmet og rejsetider.

Incl. i prisen: Bus, guide, en overnatning med to-retters middag med kaffe (excl. drikkevarer) og stor morgenbuffet. Undervejs er frokost begge dage inkluderet, dog drikkevarer for egen regning. Guidede rundture og alle entréer er også inkluderet.

Hold 811070: Pris i delt dobbeltværelse: 2.995,-

Hold 811071: Pris i enkeltværelse: 3.195,-