arkiv

Helsingør - Helsingborg - oplev det bedste i Helsingborg og spis frokost på svensk

Helsingør - Helsingborg t/r - oplev det bedste i Helsingborg og spis frokost på svensk

Ved cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov

Vi mødes ved på Blomstertorvet i Helsingør ved Toldkammerets Port og herfra går turen med HH-færgen til vores smukke historiske nabo, Helsingborg, som vi i et par intense timer skal nyde på klos hold. 

De to nabobyer med blot 4 kilometers sund imellem sig er uløseligt forbundet hele vejen op igennem den dansk-svenske historie. Siden UNESCO fredede Kronborg i 2000 har vi læst og hørt meget om det omfattende formidlingsprojekt ’Sundtoldens Slot’ og ’Kulturhavn Kronborg’ på Helsingørsiden.

Men hvad ved vi egentlig om Helsingborgs historie, kultur og arkitektur? - og tager vi i grunden færgen over ofte nok for at nyde byens brede palet af kulturelle tilbud og gastronomiske oplevelser? 

Tag med Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie, til Helsingborg og hør om middelalderbyen, Rådhuset, Kärnan, Dunkers Kulturhus og meget mere og spis en veloplagt svensk frokost inden turen atter går hjemad med færgen. 

Turen (2-3 km) foregår primært udendørs, og egner sig ikke for gangbesværede. 

Incl. i prisen: 5 foredrag undervejs (et i Helsingør, tre undervejs i Sverige, et som afslutning) og frokost, men excl. færgebillet og drikkevarer.

Mødested: På Blomstertorvet i Helsingør ved Toldkammerets Port.

Slutsted: Man beslutter selv, om man vil tage med gruppen retur til Helsingør, eller om man vil blive i Helsingborg og selv tage retur senere.