Foredrag

3 foredrag om de kongelige

3 foredrag om de kongelige

Den 8/10: Lokalhistoriker Lisbet Hein: Christian den 7.

De fleste kender historien om den sindssyge Christian d. 7., der af navn regerede Danmark 1766 - 1808.

Lisbet Hein vil især fortælle om de mere ukendte sider af kongens person og hans liv - herunder om hans barndom og de sidste år.

 Den 29/10: Birgitte Nyborg: Prinsesse Charlotte Frederikke, Frederik VII’s mor

Prinsesse Charlotte Frederikke fra Mecklenburg-Schwerin møder i 1803 sin fætter prins Christian Frederik, den senere Christian VIII. 

De bliver stormende forelsket, forlovet og gift, og de får sønnen Frederik, men ægteskabet holder ikke. Tre år efter deres bryllup forvises Charlotte Frederikke pga. utroskab til Horsens, hvor hun bor i 20 år. 

Senere rejser hun til Rom, hvor hun bliver en central og markant person. Vi følger hendes brogede liv som prinsesse, mor og som forvist prinsesse i eksil. 

 Den 26/11: Stig Ulrichsen: Prins Henrik 

Prins Henrik var et meget åbent og humoristisk menneske, der elskede at snakke med de mennesker som han mødte. 

Stig Ulrichsen fortæller med højt humør og sprudlende glæde om Prins Henrik, som de fleste danskere har en mening om. Hvad end din opfattelse af prinsen er positiv eller negativ er dette foredrag en øjenåbner, der vil give dig et nyt perspektiv til forståelsen af Prins Henrik, der har begejstret tusindvis af danskere igennem årene.  

Foredraget omhandler Prins Henriks liv og skildrer en mand, der indeholder betydelige flere ting, end hvad der ellers fremstilles af pressen om Prins Henrik.

Prins Henrik tidligere kammertjener, Anker Andersen har overværet foredraget og var meget begejstret. Anker har nemlig tjent Kong Frederik og Dronning Ingrid i 9 år, inden at han tjente Prins Henrik i 33 år og gik på pension. Han var fuld af rosende ord bagefter; "Det var foredrag som fortalte om hvordan vores prins faktisk var, og Stig Ulrichsen gjorde det fantastisk godt. Det er det bedste foredrag som jeg har hørt meget, meget længe." Og tilføjede beskedent; "Nu tager jeg også selv ud og holder foredrag, og jeg når ikke Stig Ulrichsen til ankelhøjde, for det var så godt lavet og fortæller præcist hvad prinsen stod inde for, så det kan jeg kun anbefale. 

Glæd jer til et spændende foredrag, om en af kongehusets mest markante skikkelser, Prins Henrik.

3 mandage kl. 10.30 - 12.30 den 8/10, 29/10 og 26/11

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
820440
man 08-10-18 10:30
Allerød
FOF Foredragsholder
3 gange
Kr. 250