Foredrag

Holder du af opera? - Ellers kan du måske komme til det!

Operagennemgang - Holder du af opera? - Ellers kan du måske komme til det! 

Sangpædagog, cand. mag. Ib Flemming Hansen                                                                                                                                                                                                                                                             

I den kommende sæson 2018/2019 fortsætter Ib Flemming Hansen sine populære operaforedrag. 

Der vil blive gennemgået 4 operaer fra Den Kgl. Operas repertoire (hvoraf 3 er nyopsætninger) og én opera ”La Traviata” fra Malmö Operans repertoire, og operaerne vil som sædvanlig blive gennemgået handlingsmæssigt og musikalsk med mange musikeksempler fra nogle af de  bedste CD- og DVD-indspilninger. Desuden er der en endnu ikke planlagt operaaften - en surprise - 11. april 2019.

Foredragene er velegnede som forberedelse til en operaaften, og datoerne er lagt efter Den Kgl. Operas repertoireplaner, således at operaerne gennemgås, inden de spilles på Operaen.

Torsdag 20/9:

"Il Trovatore” (Trubaduren) af G. Verdi Verdis meget dramatiske opera foregår i middelalderen og har en meget indviklet intrige med kærlighed og hævn, forbyttede børn, zigeunersker og brodermord. Den er ofte blevet beskyldt for at handlingen er noget forvrøvlet, men den har nogle enormt dramatiske scener og en pragtfuld dramatisk musik. 

Torsdag 1/11:

”La Traviata” af G. Verdi. (På Malmö Operaen)En af operalitteraturens mest populære operaer efter Alexandre Dumas den Yngres skuespil ”Kameliadamen”. En hjertegribende og medrivende historie om den unge rigmandssøns betagelse af luksusluderen Violetta, som er syg af tuberkulose. I Malmö synges Violetta ved en del forestillinger af den franske operastar Patricia Petibon.

Torsdag 22/11:

Operetten ”Flagermusen” af Johann StraussOperetten ”Flagermusen” af valsekongen Johann Strauss er en af alletiders mest festlige operetter. Egentlig hedder den Flagermusens hævn. Det er oprindelig Den Kgl. Operas produktion fra 2006, der her bliver støvet af.

Torsdag 10/1 2019:

”Turandot” af G. PucciniEn meget dramatisk historie om den iskolde kinesiske prinsesse Turandot, der har mange bejlere, som alle  får til opgave at løse tre meget vanskelige  gåder for at kunne få prinsessen. Men hvis de ikke kan løse gåderne, bliver de henrettet af bøddelen. Det er endnu ikke lykkedes for nogen bejler at løse gåderne; men endelig en dag dukker prins Calaf op, og ham lykkes det at løse gåderne. Fra denne opera kommer tenor-hittet ”Nessun dorma”.

Torsdag 14/3:

"Drot og marsk” af Peter Heise”Drot og marsk” er den danske nationalopera, der handler om den kvindeglade kong Erik Glipping, der ifølge overleveringen blev myrdet af en flok adelsmænd under ledelse af Marsk Stig i Finderup lade Sankt Cæcilienat i 1286.

Torsdag 11/4: SURPRISE

6 torsdage kl. 19:00 - 21.00 den 20/9, 1/11, 22/11, 10/1, 14/3 og 11/4 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
820460
tor 20-09-18 19:00
Værløse
Ib Flemming Hansen
6 gange
Kr. 690