Foredrag

Holder du af opera? - Ellers kan du måske komme til det!

Operagennemgang - Holder du af opera? - Ellers kan du måske komme til det! 

Sangpædagog, cand. mag. Ib Flemming Hansen

I foråret 2019 fortsætter Ib Flemming Hansen sine populære operaforedrag. 

Der vil blive gennemgået 2 operaer fra Den Kgl. Operas repertoire, begge er nyopsætninger, og operaerne vil som sædvanlig blive gennemgået handlingsmæssigt og musikalsk med mange musikeksempler fra nogle af de  bedste CD- og DVD-indspilninger. Desuden er der en endnu ikke planlagt operaaften - en surprise - 11. april.

Foredragene er velegnede som forberedelse til en operaaften, og datoerne er lagt efter Den Kgl. Operas repertoireplaner, således at operaerne gennemgås, inden de spilles på Operaen. 

Torsdag 10/1: ”Turandot” af G. Puccini
En meget dramatisk historie om den iskolde kinesiske prinsesse Turandot, der har mange bejlere, som alle  får til opgave at løse tre meget vanskelige  gåder for at kunne få prinsessen. Men hvis de ikke kan løse gåderne, bliver de henrettet af bøddelen. Det er endnu ikke lykkedes for nogen bejler at løse gåderne; men endelig en dag dukker prins Calaf op, og ham lykkes det at løse gåderne. Fra denne opera kommer tenor-hittet ”Nessun dorma”.

Torsdag 14/3: "Drot og marsk” af Peter Heise
”Drot og marsk” er den danske nationalopera, der handler om den kvindeglade kong Erik Glipping, der ifølge overleveringen blev myrdet af en flok adelsmænd under ledelse af Marsk Stig i Finderup lade Sankt Cæcilienat i 1286.

Torsdag 11/4: "Eugen Onegin" af P. Tchaikowsky
Operaens libretto er bygget over den russiske digter Alexander  Pushkins versroman af samme navn. Det er en ulykkelig kærlighedshistorie om den unge Tatjanas forelskelse i playboyen Eugen Onegin, som i første omgang afviser den unge piges kærlighedserklæring, men flere år senere  fortryder og prøver at generobre hende, men da er hun blevet gift med Fyrst Gremin og afviser ham. Store lidenskaber, en dramatisk duelscene og flotte balscener. Vi vil til gennemgangen  anvende en meget smuk operafilm, der har den berømte Sir Georg Solti som dirigent.

3 torsdage kl. 19:00 - 21.00 den 10/1, 14/3 og 11/4
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
830460
tor 10-01-19 19:00
Værløse
Ib Flemming Hansen
3 gange
Kr. 345