Foredrag

Da Super Carla blev hormonforstyrret

Spisning og foredrag: Da Super Carla blev hormonforstyrret

Forfatter, journalist og skrivecoach Dorthe Oxgren

Et foredrag om kvinder, stress og overgangsalder. Dorthe Oxgren oplevede selv at gå ned med stress og var sygemeldt i over et år - uden udsigt til at kunne fungere normalt igen.

Psykologtimer, lykkepiller og gruppeterapi hjalp ikke på hendes tilstand, og i det etablerede sundhedsvæsen rystede de på hovedet, når hun nævnte muligheden af, at det kunne være overgangsalder.

Fast besluttet på at et liv henslæbt på sofaen ikke skulle være hendes skæbne, gik hun i gang med at researche hormoner, stress og overgangsalder og fandt frem til, at hendes tilstand ikke kun handlede om stress, men at begyndende overgangsalder stod og larmede i baggrunden. Hendes research er blevet til bogen ”Da Super Carla blev hormonforstyrret”, som er udgangspunktet for dette foredrag. 

Dorthe Oxgren spinder en rød tråd fra vores moderne livsstil til de helbredsmæssige udfordringer, mange kvinder begynder at støde ind i, når de kommer i 40’erne, længe før den egentlige overgangsalder. 

Hvad sker der i kvindekroppen, fysisk som psykisk op til overgangsalderen, hvordan påvirker vores livsstil krop og psyke, og hvordan accepterer vi at ældes i en kultur, der hylder det ungdommelige og præstationsorienterede, og hvor kvinders overgangsalder stadig er et tabu på linje med død og ensomhed.

Undervejs kommer Dorthe Oxgren ind på, hvorfor kvinder er mere sårbare over for stress i og omkring denne periode af deres liv, og hvordan man samler sig en værktøjskasse af viden og redskaber til at navigere sikkert rundt i dette livskapitel, der nemt strækker sig over 10+ år af en kvindes liv.

Foredraget henvender sig til kvinder men bestemt også til deres mænd, og andre med interesse for voksne kvinders sundhed og velvære.

Vi starter aftenen med sandwich og et glas vin og hører herefter foredraget med Dorthe Oxgren: "Da Super Carla blev hormonforstyrret".

Incl. i prisen:
Sandwich, et glas vin og foredrag. Der kan købes kage og kaffe for egen regning.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
810110
tor 15-03-18 18:15
Frederiksværk
Dorthe Oxgren
1 gange
Kr. 210