Foredrag

Daniel Rye - 398 dage som gidsel i Islamisk Stat

Oplev Daniel Ryes gribende foredrag

Han var gidsel hos Islamisk Stat i mere end et år. Han er hovedpersonen i Puk Damsgårds bestseller Ser du månen, Daniel?, som Puk Damsgård lige har fået Cavlingprisen for. Læs mere.

Nu kan du møde Daniel Rye ansigt til ansigt hos FOF Nord.

Her giver han i et dybt personligt og unikt foredrag sin rørende og skræmmende fortælling om de 13 måneder, hvor han var gidsel hos Islamisk Stat. Han blev det sidste gidsel, der slap levende fra det berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, blev Daniel løsladt den 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræbte de tilbageværende gidsler.

Da Daniel Rye rejste til Syrien som freelancefotograf var det for at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår. I stedet blev det til 398 dage som terroristernes fange.  

I løbet af sit foredrag fortæller Daniel Rye hudløst ærligt om, hvordan fangenskabet har givet ham mén for livet. Han beskriver levende og detaljeret sit fangenskab. Han fortæller om familiens kamp for at får ham hjem. Og han løfter sløret for, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

I FOF Nord tøvede vi ikke, da vi hørte, at vi kunne få Daniel som foredragsholder. For i sit foredrag giver han et indblik i, hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. Vi håber, at også du vil finde tid til at opleve en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
780040
tir 01-11-16 19:00
Kokkedal
Daniel Rye
1 lekt.
Kr. 150