Foredrag

Caféforedrag i Espergærde

Cafeforedrag hos FOF Nord

Caféforedrag

Rækkefølgen er som følgende: 

Van Gogh og Gauguin – dramaet i det gule hus v. kunsthistoriker Tea Baark Mairey
Historien og det legendariske venskab - og brud mellem de to store kunstnersjæle, Paul Gauguin og Vincent van Gogh, er fortalt mange gange. Van Gogh skar et stykke af sit øre af, Gauguin rejste i hast tilbage til Paris og de så aldrig hinanden igen. Men hvorfor endte det så brat og voldsomt mellem de to i det gule hus i Sydfrankrig?

Ondskab v. forh. politimand Ole C. Larsen 
Hvad er ondskab? Findes der onde mennesker? Eller findes der kun onde handlinger? Gennemgang af 5 konkrete og meget omtalte drabssager.

Erindringssalon v. Tine Futtrup Lund og Lise Ellevang Rasmussen

Kan du huske, hvordan man danser jitterbug? Igennem sang, musik, fortælling og legendariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder.

Puccinis opera Turandot 
v. cand.mag. Bjørn Steding-Jensen

Puccinis sidste, flotteste og mest ambitiøse værk kan med en vis ret siges at være en kinesisk opera, men ’made in Italy’. Det er den store kærlighed der fremtvinger situationen om liv eller død med de tre berømte, indviklede spørgsmål som den frygtløse bejler skal svare rigtigt på for ikke at blive henrettet. Aktuel på Operaen fra 19/1 til 8/6 2019.

Kampen om Danmarks Grundlov v. historiker Lars Ringholm
5. juni 1849 underskrev Frederik 7. Danmarks første demokratiske Grundlov. Modsat andre lande var både befolkningen og kongen enige om, at afskaffe enevælden til fordel for demokratiet.

5 torsdage kl. 11.00-12.45 den 7/2, 21/2, 7/3, 21/3 og 4/4.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
830705
tor 07-02-19 11:00
Espergærde
FOF Værtinde
5 gange
Kr. 450