Foredrag

Caféforedrag i Gilleleje

Caféforedrag

Rækkefølgen er som følger:

Løgn & Latin – Den Løgnagtige Historie 
v. historiker Kåre Johannesen

Det er en kendt sag, at det er sejrherren der skriver historien. Det gælder fra de ældste tider til i dag, fra romerne til Irakkrigen. Når man betragter den vestlige verdenshistorie kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker dog har kunnet tro på de utroligste ting, blot fordi de stod i historiebøgerne – men er vi i virkeligheden ret meget bedre i dag?

Christian d. 7.
Lokalhistoriker Lisbet Hein
De fleste kender historien om den sindssyge Christian d. 7., der er navn regerede Danmark 1766-1808. Lisbet Hein vil især fortælle som de mere ukendte sider af kongens person og liv - henrunder hans barndom og de sidste år.

På rejse med min skitsebog 
v. akvarelmaler Karen Lindberg

På rejser med min skitsebog til Ecuador og Galapagos i 2009 og til Nepal i 2016. Foredrag med fotos fra spændende steder og fra skitsebøgerne.

Agnes Henningsen – 150 år 
v. mag.art Bente Hatting Gjelten

18. november 2018 er det 150 år siden en af Danmarks mest berømte kvindelige forfattere blev født.Hun vakte forargelse i samtiden med dristige romaner og skuespil. Ikke mærkeligt, at hendes søn, Poul Henningsen blev provokatør.

Cuba – Caribiens perle 
v. prof. eventyrer Rasmus Krath
Cuba – et diktatur, hvor folk fester og er glade?
Cuba – et kommunistisk paradis eller mareridt?
Cuba – på vej til at åbne sig for omverdenen? 

Erindringssalon v. Tine Futtrup Lund og Lise Ellevang Rasmussen
Kan du huske, hvordan man danser jitterbug? Igennem sang, musik, fortælling og legen-
dariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder.

Puccinis opera Turandot 
v. cand.mag. Bjørn Steding-Jensen

Puccinis sidste, flotteste og mest ambitiøse værk kan med en vis ret siges at være en kinesisk opera, men ’made in Italy’. Det er den store kærlighed der fremtvinger situationen om liv eller død med de tre berømte, indviklede spørgsmål som den frygtløse bejler skal svare rigtigt på for ikke at blive henrettet. Aktuel på Operaen fra 19/1 til 8/6 2019.

Ondskab v. forh. politimand Ole C. Larsen 
Hvad er ondskab? Findes der onde mennesker? Eller findes der kun onde handlinger? Gennemgang af 5 konkrete og meget omtalte drabssager.

Kampen om Danmarks Grundlov 
v. historiker Lars Ringholm

5. juni 1849 underskrev Frederik 7. Danmarks første demokratiske Grundlov. Modsat andre lande var både befolkningen og kongen enige om, at afskaffe enevælden til fordel for demokratiet.

Van Gogh og Gauguin – dramaet i det gule hus v. kunsthistoriker Tea Baark Mairey
Historien og det legendariske venskab - og brud mellem de to store kunstnersjæle, Paul Gauguin og Vincent van Gogh, er fortalt mange gange. Van Gogh skar et stykke af sit øre af, Gauguin rejste i hast tilbage til Paris og de så aldrig hinanden igen. Men hvorfor endte det så brat og voldsomt mellem de to i det gule hus i Sydfrankrig?

 

 

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
820715
tor 27-09-18 15:00
Gilleleje
FOF Værtinde
10 gange
Kr. 900