Foredrag

Caféforedrag i Nivå

Cafeforedrag hos FOF Nord

Caféforedrag 

Rækkefølgen er som følgende:

Puccinis opera Turandot v. cand.mag. Bjørn Steding-Jensen
Puccinis sidste, flotteste og mest ambitiøse værk kan med en vis ret siges at være en kinesisk opera, men ’made in Italy’. Det er den store kærlighed der fremtvinger situationen om liv eller død med de tre berømte, indviklede spørgsmål som den frygtløse bejler skal svare rigtigt på for ikke at blive henrettet. Aktuel på Operaen fra 19/1 til 8/6 2019.


Klostre, kvaksalvere og krydderurter v. lærer- og havebrugsekspert Henrik Ahlmann
I dette foredrag går vi bag om munke, klosterhaver og deres uvurderlige betydning for fortidens lægekunst og havetradition. Vi ser på udvalgte urter, lægeplanter og husråd, deres rolle i almuetroen og helbredende egenskaber. 

Erindringssalon v. Tine Futtrup Lund og Lise Ellevang Rasmussen
Kan du huske, hvordan man danser jitterbug? Igennem sang, musik, fortælling og legen-
dariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder.

Ondskab v. forh. politimand Ole C. Larsen 
Hvad er ondskab? Findes der onde mennesker? Eller findes der kun onde handlinger? Gennemgang af 5 konkrete og meget omtalte drabssager.

Kampen om Danmarks Grundlov v. historiker Lars Ringholm
5. juni 1849 underskrev Frederik 7. Danmarks første demokratiske Grundlov. Modsat andre lande var både befolkningen og kongen enige om, at afskaffe enevælden til fordel for demokratiet.

5 mandage kl. 14.30 - 16.30 den 4/2, 18/2, 4/3, 18/3 og 1/4

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
830700
man 04-02-19 14:30
Nivå
FOF Værtinde
5 gange
Kr. 450