Kreative kurser

Håndbogbinding

Håndbogbinding - FOF Nord

Håndbogbinding

Kursus i håndbogbinding for nybegyndere og letøvede.

Bogbinding er et fag hvor håndværk og kreativitet smelter sammen. Vi vil på kurset omindbinde en bog du holder af og vil bevare. Vi vil arbejde med nye og gamle teknikker, med design af bøger - både klassisk og moderne, og selvfølgelig snakke bogbind og bøger.

Hvis du har gået på kurset før kan der arbejdes videre på teknikker og brug af andre materialer. For nybegyndere vil vi gennemgå bogens opbygning trin for trin.

Jeg selv, er udlært håndbogbinder i 2013, som den sidste i Danmark. Jeg har mit eget bogbinderi (IbenBooks). Jeg arbejder både med klassisk bogbind til mine bibliophile kunder, men også med designbogbind og book art, hvor jeg forsøger at eksperimentere og udvikle lidt mere moderne bogbind. For at se noget af mit arbejde kan man besøge www.ibenbooks.dk

Medbring: En bog til indbinding. Den skal være hæftet og ikke kun limet i ryggen (som en paperbag). Bøger af lidt ældre dato og bøger der ikke allerede er indbundet i hardcover er at foretrække. Medbring også rund pensel, ikke for lille. Ved undervisningens start vil der blive opkrævet et beløb på kr. 50,- til dækning af materialekøb. Evt. øvrig brug af materialer afregnes løbende.