Ture | Musicals | Teater

BLOX og inderhavnen

BLOX & Inderhavnen

Byvandring fra Operaen til BLOX - og frokost hos Meyers

Med cand.mag. og billedkunstner, Frederik Lindskov

I kølvandet på forårets høje bølgegang ved ankomsten af Inderhavnens længe ventede (og længe frygtede) flagskib, BLOX, er det nu tid til at gøre status over havnens samlede udtryk og formåen.

Flere toneangivende anmeldere har satset alt og dømte straks BLOX til makværk endnu inden byggeriet var blevet taget i brug, og nogle vil huske, at bølgerne gik lige så højt i 1999 da den nu folkekære Sorte Diamant så dagens lys i Inderhavnen. Endnu flere vil nok også kunne nikke genkendende til miseren omkring "rederens mausoleum", Operaen, der med "kølerhjelmen" vendt ud mod kanalen stod færdig i 2004, og kækt blokerede den mere end 200 år gamle, royale akse der forbinder Frederiksstaden med Holmens flådestation. Og langt de fleste husker med garanti det katastrofale forløb ved tilblivelsen af Inderhavnsbroen - den såkaldte "kyssebro", hvor entreprenøren gik konkurs, pylonerne var for høje og brofagene for korte. "The missing-kissing-brigde", som udenlandske turistguider i årevis kaldte det milliondyre danske prestigeprojekt.

Jo, Inderhavnen er igennem de seneste to årtier blevet udsat for lidt af hvert, men i virkeligheden er havnen i netop denne periode gået fra kedelig, uvelkommen og slidt til københavnernes nye, foretrukne byrum, så noget må man jo trods alt have gjort rigtigt.

Vi tager temperaturen på alle de store inderhavnsprojekter der i de seneste 20 år har ændret Københavns anatomi og trukket byen ud mod havnen. Kvæsthusmolen, Skuespilhuset, Dokøen og Operaen. Krøyers Plads, Inderhavnsbroen, Papirøen og Havnegade. Den Sorte Diamant, Cirkelbroen, Søren Kierkegaard Plads og Lille Langebro. 

Vi slutter byvandringen af med et grundigt udvendigt kig på BLOX og dens forsøg på at koble Inderhavnen med indre by og Slotsholmen med Amager igennem et væld af kulturelle tilbud.

Vi fordøjer dagens indtryk i BLOX med en velfortjent frokost - tilberedt af Meyers kokke.

Turen egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede. 

Incl. i prisen: Guidet tur og frokost med 1 glas vin/øl hos Meyers.

Mødested: Hovedindgangen til Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København K.