Ture | Musicals | Teater

Byvandring i metropolzonen - og frokst i Axel Towers

Byvandring i metropolzonen - og frokost i Axel Towers

Billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie, Frederik Lindskov

Axel Towers står nu endelig færdigrealiseret med åbne butikker og en skybar i 10. etages højde, og tiden er moden til en samlet fortælling om den såkaldte metropolzoneplan i området omkring Rådhuspladsen, Tivoli og Hovedbanegården. Hvad er visionerne for den bydel man er i færd med at skabe?

Tivoli Food Hall er netop åbnet med et væld af kulinariske oplevelser og et spektakulært vue ind over den gamle have. Postcentralen fra 1979 bag hovedbanegården bliver i disse måneder revet ned, og et helt nyt business district til 5 mia. kr. ser dagens lys om få år. Samtidig arbejdes der på at overdække Vesterport banegrav og rive Poul Gernes' farvestrålende Palads ned for herved at gøre plads til et helt nyt og centralt område i København. Hvad der sker på Vesterbro i disse år er ikke småting!  

Vi mødes på Axel Torv og bevæger os forbi banegraven, Arne Jacobsens SAS Hotel, Postgrunden og SEB-Bank. Vi går på lynvisit i Tivoli Food Hall, og slutter vores tur af med et kig på områdets nye perle, Axel Towers, der sætter så høje standarder, at vi må glæde os til de kommende års nye projekter. 

Vi afrunder dagens byvandring med en udsøgt frokost i restaurant Trio i D-tårnet, højt hævet over byens tage. Her går man efter en Michelinstjerne ... og det kan man godt smage!

Turen foregår primært udendørs og egner sig ikke for gangbesværede, distance: ca. 2 km. 

Incl. i prisen: Guidet byvandring og 2 retters lækker menu med et glas vin eller vand og brød ad libitum.

Møde- og slutsted: Ved Robert Jacobsens skulptur "De 7 Axler", Palads Hovedindgang, Axeltorv 9, 1609 København V.