Ture | Musicals | Teater

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen

Cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov

Under sloganet "Mere København til københavnerne" omdannes i disse år Carlsberg-området på Valby Bakke til Carlsberg Byen - en ny urban zone midt i København.

Med erfaringerne fra Ørestad og Nordhavn i frisk erindring er ambitionen med Carlsberg Byen slet og ret at skabe verdens bedste bydel. Og på tegnebrættet har den da også allerede vundet prisen for bedste byplanlægning.

Vi tager ruten igennem såvel det gamle som det nye Carlsberg, og ser på forvandlingen til moderne bydel i lyset af en 160 årig og ret enestående bryggerihistorie.

Vi går fra Jacobsen Hus, Laura Hus og Ottilia Hus ad den nye plads, Bag Elefanterne. Vi går forbi Dipylon Hus, Scherfig Hus, Heiberg Huse, Bindesbøll Hus, Halmlageret, Købke Hus, Europaskolen, Lagerkælderbygning 3, Maskincentralen og Christen Hus. 

Vi går forbi de skelsættende laboratorier, hvor øl blev til videnskab, og vi fortsætter forbi Carlsberg Station, Legatboligerne - årets danske byggeri i 2017, Tapperitorvet, Humle Torv, UCCs Professionshøjskole og landets højeste boligtårn, Bohrs Tårn. 

Vi slutter af med et kig indenfor i J.C. Jacobsens ny-restaurerede botaniske perle af en park, hvor S.E. Kristensens berømte byggeri "De hængende haver" runder det hele af. 

Vi er vidner til Carlsberg i forvandling - og det har aldrig været bedre end nu.

Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie får historien, visionerne og de mange mursten til at gå op i en højere enhed.

Turen er på ca. 2,5 km og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede. 

Vi stopper tæt ved start.

NB: Der vil være gentagelser fra sidste sæson, men også en del nyt.

Mødested: Ved Elefantporten i Carlsberg Byen, 1760 København V.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
831100
fre 12-04-19 16:00
København V
Frederik Lindskov
1 gange
Kr. 175
831110
ons 29-05-19 11:00
København V
Frederik Lindskov
1 gange
Kr. 175