Ture | Musicals | Teater

Kejserens Villa - Et hus i Fredensborg

Kejserens Villa - Et hus i Fredensborg

Med rundvisning af forstander Henrik M. Christensen

Bag bagerdammen lige op mod slotsparken ligger den lille, uanseelige bygning, der bærer det storklingende navn: Kejserens Villa. 

Det var d. 20. oktober 1885, at Zar Alexander d. 3. af Rusland købte huset. Villaen stod hen i flere år indtil at renoveringen begyndte. Kvistene blev hævet til tagryggen og huset fik flotte udskæringer i gavle og på kviste.1. oktober 1889 indviede Zarfamilien deres egen villa, som Marija Feodorovna (danske Dagmar) kaldte: Vort kære miniature Gatchina.

I 1890 fik Dagmar et farbegeæg med sit kære miniature Gatchina afbilledet på. 

I dag ejes stedet af Henrik og Maria Muñoz Christensen, som med kærlig hånd har restaureret den fantastiske villa i Zarens ånd.

Det er lykkedes FOF Nord at få åbnet hus og have for en rundvisning. Man bliver præsenteret for bevaringsværdier, fredning, arkitektur, restaureringsprocessen, historien om Dagmar, Alexander og deres gøren og laden i Fredensborg, herunder særligt vedrørende Kejserens Villa.

Mødested: Parkering ved slottets P-plads i Fredensborg. Gå op ad stien/bakken til slotsparken (Udridder Allé 1), villaen er på højre hånd, og vi mødes ude foran villaen.

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
821940
søn 07-10-18 11:00
Fredensborg
Henrik M. Christensen
1 gange
Kr. 150