Ture | Musicals | Teater

Røde Kors Trappen, Det nye RH og Mærsk Tårnet

Røde Kors Trappen, Det Nye Rigshospital og Mærsk Tårnet - Oplev spektakulær ny arkitektur langs Blegdamsvej

Med cand.mag. og billedkunstner, Frederik Lindskov

Blegdamsvej, som løber mellem Østerbro og Nørrebro, er på få år forvandlet fra søvnig smutvej mellem to bydele, til en ny metropolzone med storslået arkitektur.

Vi starter turen ved den nye udbygning af Røde Kors' landskontor udført af stjernearkitekterne COBE, som i disse år også står bag Nordhavnsprojektet og Papirøen. Vi går op på den spektakulære trappe der i al sin enkelhed symboliserer Røde Kors' syv grundprincipper og omsorg for verden - allerede startende ved fortovskanten! Vi går selvfølgelig også et smut indenfor i den nye tilbygning.

Vi skal ikke længere end forbi Frimurerlogens mystiske tempelbyggeri, førend vi støder på 3XNs imponerende tilbygning til Rigshospitalet - den såkaldte Nordfløj. I en langstrakt zig-zag bevægelse med udsigt over Fælledparken bliver der hér plads til en masse nye sengepladser, mere end 30 nye operationsstuer i verdensklasse og state-of-the-art forskningsfaciliteter. Stedet er stadig en byggeplads, så vi kigger på det storslåede byggeri udefra.

Vi runder turen af med Nørrebros nye perle: Mærsk Tårnet ved Panuminstituttet, som er intet mindre en verdens mest avancerede forskerby på højkant. 75 m strækker bygningen sig op i luften, og er skabt til at bringe dansk, biomedicinsk forskning i spidsen internationalt. Tårnet er spækket med arkitektoniske detaljer inde såvel som ude og en 4 hektar stor park er anlagt som en helt ny og grøn invitation til bydelen. Vi slutter turen i Tårnet  på 15. etage og betragter byens bedste udsigt i 75 meters højde.

Efterfølgende kan deltagerne (for egen regning) nyde byens bedste og billigste latte i studiecaféen.

Turen er på ca. 2 km og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede. 

Mødested: På trappen foran Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø.

Slutsted: Mærsktårnet, Blegdamsvej3 B, 2200 København N.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
821430
ons 24-10-18 11:00
København Ø
Frederik Lindskov
1 gange
Kr. 175