Ture | Musicals | Teater

Skulpturer fra Langelinie til Kongens Have

Dansk iscenesættelse når det er bedst

Nye og gamle skulpturer fra Langelinie til Kongens have

Ved cand.mag. i filosofi og kunsthistorie Frederik Lindskov

Kunstneren La Vaughn Belle fra Sankt Croix har skabt en 7 m høj skulpturel "skamstøtte" over den danske kolonitid foran Vestindisk Pakhus i inderhavnen. Monumentet forestiller den sorte oprørsleder Mary Thomas, og er samtidig en god anledning til at tage fat i den (vekslende) danske selvopfattelse og ikke mindst skulpturelle selviscenesættelse over århundrederne i det centrale København.

Vi mødes ved Den lille havfrue hvorefter vi går forbi Kastellet, Churchillparken og Nordre Toldbod i retning af Amaliehaven, Frederiksstaden og Kongens Have. Undervejs passerer vi Huitfeldts Monoment, Gefionspringvandet, Valkyriestatuen, The Zinker, Davidsstatuen af Michelangelo og den prægtige rytterstatue af Frederik V af J.F.J. Saly. Vi ser på monumentet over Kong Christian X på den nyistandsatte Skt. Annæ Plads og evaluerer pladsens nye værk af Eva Koch.

Vi slutter turen i Kongens Have, hvor vi ser på de bedste skulpturer.Iscenesættelsen af "det danske" har ændret markant karakter over århundrederne - fra det ophøjede til det opofrende, fra det opblæste til det oplysende og fra det historisk refleksive til det samfundsmæssigt selvkritiske. Vi ser på vores selvfremstilling før som nu, og ikke mindst på hvad der i det hele taget er god kunst i det offentlige rum

Turen (3-4 km) foregår udendørs og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede. 

Mødested: Den lille havfrue, Langelinie, 2100 København Ø.

Slutsted: Kongens Have