Sang & musik

Fitnesstræning for stemme, øre og fællesskab

Kom med på opdagelsesrejse ind i lydens univers og oplev dig selv, andre og verden på nye måder. 

-Lyd-, stemmeøvelser og sang.
-Vi øver os I at lytte til vores omgivelser.
-Vi skaber og udforsker lydlandskaber.
-Vi skriver poesi, tegner, synger solosang og laver rytmik 
-Filosofi, videnskab og en smule mystik
-Godt selskab, nye oplevelser og nye lyde

'Os mennesker er ikke længere så gode til at lytte. Konsekvensen af det er at vi ikke rigtigt hører hvad det er som bliver sagt. Hvad ville det ske om vi så dygtiggjorde os selve i at lytte? Er det muligt at vi så ville udtrykke og handle anderledes? og måske så forandre verden til det bedre? Mon ikke det hele så ville både lyde, føles, smages og se bedre ud?'. 

Dette er et unikt fitness program hvor vores evne til at lytte, vores stemmer og fællesskab skal motioneres. Det bliver styrke træning såsom stilhedstræning. Vejrtrækningen og lyden skal der skrues op for og hjertet kommer til at slå sammen med andre. Gennem mange praktiske øvelser udforskes tingene på en anderledes, og må vi sige - en spændende måde! Vores evne til at lytte skal motioneres gennem at lytte til os selve, hinanden, naturen, male lydlandskab, snakke uden ord, lytte til det som ikke kan høres mm. At "se verden gennem ørerne" fortæller en anden historie end den vores øjne gør. Det bliver også fitness for vores stemmer gennem sang, genlyd og kommunikation. Vi skaber og efterligner "soundscapes", øver os i at udtrykke os gennem lyd og skaber et orkester af stemmer. Spørgsmål og diskussioner der dukker op undervejs sørger for den mentale gymnastik og måske også vores hjerter vil blive motioneret i et varmt fællesskab og i tæt forbindelse til verden som en helhed. Nogen af de spørgsmål som vi berører er: Hvordan kommunikerer vi sammen? Hvordan får vi hørt det som ikke kan siges? Hvad siger en skov, et stykke musik, en hval eller et kunstværk? Hvad er din specielle og egen lyd?

Kurset er udviklet specielt for FOF og er, så vidt vi ved, det eneste af sin slags i verden. Det tager inspiration fra blandt andet Goethe's fænomenologi, Olivero's Deep Listening og Schaefer's Ear Cleaning og selvfølgelig naturen.

Kr. 50,- betales første kursusaftenen til underviseren til kopier m.m.

Sangtræning for mennesker med lungesygdommen KOL 
Kom med på aftenskolekursus der hvor vi laver stemmeøvelser, synger og har det sjovt sammen

Et sanghold for mennesker med KOL. Gennem sang og vejrtrækningsøvelser finder vi vejen til øget velvære og humør.

Vi vil arbejde på at minimere spændinger i kroppen og finde en naturlig og sund sangteknik, som er god gymnastik og træning til lungerne. 

Vi vil også dele sangens glæde ved at synge sammen. Mange sange fra flere forskjellige lande.

Der er absolut ingen krav til sangevner for at deltage. ALLE er velkomne.