Foredrag

Gå glip
Foredrag med Svend Brinkmann

Torsdag den 21. februar kl. 19 på Odder Gymnasium

Professor i psykologi Svend Brinkmann blev kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte ”Ståsteder”, der mere opbyggeligt søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. I sin bog ”Gå glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid” fuldendes trilogien med en undersøgelse af, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt.

 

Når man står fast på noget, må man nemlig gå glip af noget andet, men det er blevet svært, fordi der findes en udbredt frygt for at gå glip af noget, kaldet Fear of Missing Out (eller FOMO). Svend Brinkmann fortæller i foredraget om, hvordan mådehold, og det at gå glip af noget, ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv – både etisk, eksistentielt og psykologisk. Der er faktisk grund til at glæde sig over at ”gå glip”, kaldet Joy of Missing Out (eller JOMO).

 

Billetter á 125 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 150 kr. (med forbehold for udsolgt).

Arrangementet er lavet i et samarbejde med Odder Bibliotek

 

 

Ødysseen – en rejse i ø-riget

 

Onsdag den 6. marts kl. 19
Danmark er et af Europas største ø-riger, men hvor meget kender vi egentlig til de mange øer? Hvordan ser der ud på øerne? Hvem bor der? Hvad kan man lave derude som turist? De to unge piger Tine Tolstrup og Sarah Steinitz er en del af en generation, der flyver verden rundt, men aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen.

 

Henover sommeren 2018 har de i forbindelse med deres projekt ”Ødysséen – en rejse i ø-riget” rejst rundt til de 37 danske øer i ø-passet.

De har interviewet over 50 unge øboere, udforsket natur- og outdooroplevelser og taget sig tid til at møde de lokale og forstå, hvad det vil sige at bo og vokse op på en ø – og hvilke udfordringer og muligheder det giver.

 

I Odders nærområde har de besøgt Tunø, Endelave og Hjarnø. Kom og hør om deres oplevelser med Ødysseen.

 

Billetter á 75 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 90 kr. (med forbehold for udsolgt).

Arrangementet er lavet i et samarbejde med Odder Bibliotek


Fårking Gravid – en fremmed flytter ind
Foredrag med Sofie Linde

Mandag den 11. marts kl. 19 på Odder Gymnasium
Foredrag med studievært Sofie Linde om graviditet, hormoner, den søde ventetid og en hverdag fyldt med cravings efter spandauere.

 

Hun orkede næsten ikke veninderne, hun tudede, når hormonerne buldrede rundt i kroppen, og hun mistænkte kæresten for at ville kidnappe deres kommende barn. Hun overspiste alt fra mælkesnitter til æbleskiver, faldt i søvn de mærkeligste steder og følte sig som et kluntet monster. Kort sagt: Sofie Linde afskyede den søde ventetid.

 

Oplev fortællinger, som ikke er fortalt før fra Sofie, om det at være ’Fårking Gravid’. En aften fyldt med grin, gråd og ærlig snak. 

 

Billetter á 125 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 150 kr. (med forbehold for udsolgt).

Arrangementet er lavet i et samarbejde med Odder Bibliotek

 

Koncertforedrag om Johnny Cash

Onsdag den 13. marts kl. 19
Dennis Lydom fortæller historien og synger sangene, der gjorde Johnny Cash til ”The man in black”. 

Du kan se frem til en berigende aften, hvor omgangspunktet er Johnny Cash’ liv og musik. Dennis Lydom spiller og synger essentielle Johnny Cash-sange mellem fortællingerne og anekdoterne fra kunstnerens liv. Musikken tager udgangspunkt i hele Johnny Cash’s karriere fra 1955 og frem til hans død i 2003.

 

Billetter á 75 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 90 kr. (med forbehold for udsolgt).

Arrangementet er lavet i et samarbejde med Odder Bibliotek

 

Forfatterforedrag med Leonora Christina Skov

Mandag den 8. april kl. 19 på Odder Gymnasium
Leonora Christina Skov bragede igennem den litterære lydmur med romanen ”Den, der lever stille” i 2018.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive historien om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.


I foredraget fortæller Leonora om den stærkt personlige skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om virkelige mennesker. Om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed selv lang tid efter hendes død.


Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.


Billetter á 100 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 125 kr. (med forbehold for udsolgt).

Arrangementet er lavet i et samarbejde med Odder Bibliotek