Musik

Opera for alle

1907 OPERA FOR ALLE

Opera er en besynderlig kunstform. Den kan virke elitær og utilgængelig, og nogle gange ufrivillig komisk. men når det lykkes, og hvis man kender lidt til det, kan den med sin kombination af teater, musik, lys og dekorationer berige og bevæge sit publikum i en grad, som ingen anden.

OPERA FOR ALLE er et kursus for dig, der er nysgerrig efter at undersøge, hvad opera-verdenen rummer. Der vil være grundige introduktioner til de mest populære og elskede operaer, de vigtigste komponister og deres historiske periode og til nogle af de største sangere. Du behøver ikke kende noget til opera for at være med, men hvis du gør, gør det heller ikke noget. OPERA FOR ALLE er, ja… for alle.

Stoffet vil blive formidlet levende af sanger, fortæller og operaformidler Søren Schelling, og der vil være rig mulighed for diskussion og samtale. Der vil naturligvis også være masser af musik-eksempler undervejs både fra CD og DVD.

Søren Schelling (f. 1977) er sanger, operaformidler og forfatter, cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og har desuden studeret klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium. Bosat i Odder med sin kone og to børn. Udover et aktivt virke som sanger, hvor repertoiret spænder over såvel Lied-genren som opera til det mere underholdningsprægede, holder Søren Schelling en række foredrag, koncertforedrag og operafortællinger. I 2017 udgav han i samarbejde med billedkunstneren Anne Marie Johansen bogen FUGLEFÆNGEREN – en fri fortælling efter Mozarts opera Tryllefløjten, og i begyndelsen af 2019 kommer den næste i rækken, denne gang over Puccinis La bohème.

Læs mere på www.sorenschelling.dk.

Tirsdage kl. 15.30 til 17.20
Start 19. februar
Parkvejens skole, lokale 2
8 gange x 2 lektioner 700 kr.

Underviser: Søren Schelling