Foredrag | Debat

Fra Libanon til Lærkevej

Fra Libanon til Lærkevej

v/ Abdel Aziz Mahmoud og Souad Taha

I dette varme, underholdende og meget personlige foredrag tager journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud og hans mor, Souad Taha, os med ind i deres fælles historie. De fortæller ærligt og medrivende om alt det svære lige fra krig til kærlighed, men kommer undervejs også med masser af sjove og skæve anekdoter - skabt i mødet mellem mennesker på tværs af kulturer og landegrænser. Gennem hele sin opvækst i Middelfart har Abdel ønsket at være rigtig dansk, jo før desto bedre, og forældrenes kultur og arv var mest af alt en belastning, og Abdel tiggede sin mor om at lave lasagne, når hun serverede arabisk falafel. Abdel var ikke interesseret i at høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark på villavejen Lærkevej.
I dag skammer Abdel sig over, at han skammede sig, og bliver flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om familiens oprindelse. Derfor har Abdel bedt sin mor fortælle ham alt, og det er der kommet et tankevækkende og livsbekræftende foredrag ud af, baseret på deres bog af samme navn: "Fra Libanon til Lærkevej"..
Foredraget er fyldt med glæde, tårer, grin og overraskelser, og tager livtag med alt det, der er vigtigt i vores forståelse af hinanden som mennesker. Foredraget er ikke bare en gribende familiehistorie, det er også et bevægende indspark i udlændingedebatten.

Foredraget er omfattet af vores rabatordning, hvor du får 10% rabat ved køb af minimum 10 billetter og 20% ved køb af minimum 20 billetter. Rabatbilletterne kan ikke købes via nettet, så ring på telefon 66116845.