Foredrag | Kultur | Ture

Svend Brinkmann

ALT  UDSOLGT !

Stå fast: Et opgør med tidens udviklingstvang

Svend Brinkmann går på den store scene…..

På grund af overvældende interesse for foredraget med psykologprofessor Svend Brinkmann den 14. marts, så har vi valgt at flytte foredraget fra Magasinet til Odense Koncerthus.

600 mennesker har allerede købt billet eller står på venteliste. Med flytningen kan vi huse 1000 mennesker på unummererede pladser. Dørene åbner kl. 18.30. KØB BILLET herunder.

Konstant udvikling af kompetencer, selvet og personligheden er blevet et krav i vores accelererende kultur. Evig forandring ser efterhånden ud til at være det eneste permanente i vores liv, både inden for uddannelse, familie- og arbejdsliv, hvor fx medarbejderudviklingssamtaler og coaching hører til dagens orden. I dette foredrag spørger Svend Brinkmann, om vi nu har nået grænserne for, hvor megen fleksibilitet og omstillingsparathed, mennesker kan kapere. Hvad er konsekvenserne for menneskelig integritet, loyalitet og pligtfølelse, når man konstant skal være i udvikling? Kan vi virkelig finde retning i tilværelsen ved konstant at kigge ind i os selv og "mærke efter"? Og hvilke alternativer findes for mennesker, der ikke hele tiden vil stræbe mod at "finde sig selv", men hellere vil stå fast i deres liv og affinde sig med sig selv? I foredraget introducerer Svend Brinkmann en tænkning, der betoner sindsro, værdighed og pligt, som modgift mod nutidens udviklingstvang.

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han Rosenkjærprisen og Gyldendals formidlingspris. Aktuelt forsker han i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser.