Formidling og fortælling

Herfra min verden går

Herfra min verden går

Find, fortæl og bevar dine livsfortællinger for eftertiden.

v/ Susanna Sommer

‘Fortæl noget fra dengang du var lille!’, beder ivrige børn ofte. Og man roder rundt i erindringen og beretter om drejeskivetelefoner, eftersidninger, budcyklen eller lejligheden med toilet på trappen.

Men hvad er det egentlig for nogle historier, som tilsammen har skabt ens skæbne og livshistorie - hvad har præget, udviklet og forandret en som menneske og hvilke valg og begivenheder har påvirket ens livsforløb?

Holdet udforsker sammen med radiojournalist Susanna Sommer erindringen, den mundtlige fortælling, vores fælles baggrund, hverdagen, højtiderne, succeserne, sorgerne og stederne. 

Kurset handler både om at finde sine helt særlige livsfortællinger, om at gøre dem til gode historier og om at lære at fortælle dem. Det er en helt særlig oplevelse at lytte til en god fortælling - man får ikke bare et indblik i fortællerens historie og fortid, men også en oplevelse af at komme helt tæt på den personlighed, der vokser ud af sproget og stemmen. 

Kursisternes historier bliver hele vejen gennem kurset optaget og efter kurset vil hver deltager have en lille buket af lydhistorier. CD’en med livsfortællinger kan være en helt særlig julegave til børn og børnebørn, eller måske en ny måde at forstå sig selv og sit liv.

Susanna Sommer er journalist og vært på P1. Hun har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med og undervist i historiefortællingen og historiens kraft og betydning.

 

 

18 lektioner - 6 gange

Tirsdage kl. 19.00-21.30

25/10, 01/11, 08/11, 15/11, 22/11 og 29/11.

 

Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
tir 25-10-16 19:00
FOF Odense
Susanna Sommer
18 lekt.
Kr. 1135